Renovlies behang

Renovlies behang is de ideale keuze voor mooie en strakke muren in nieuwbouw woningen! Schildersbedrijf MJF is al meer dan 25 jaar dΓ© behangspecialist in Zuid Holland en omstreken. Woont u in Rotterdam, Den Haag, Delft, Utrecht, Amsterdam of omgeving? Schakel ons in en wij voorzien uw nieuwbouwwoning op vakkundige wijze van renovlies behang in de kleur die u wilt.

renovlies behang

Wat is renovlies?

Renovlies behang is de afkorting van renovatievlies. Renovlies is een behangsoort waarbij vinyl of regulier papier is aangebracht op een vlies. Het is daarom een heel stevig soort behang dat wordt gebruikt voor de afwerking of renovatie van wanden. Met renovatievlies worden oneffenheden en eventuele scheuren in de muur onzichtbaar gemaakt. Renovlies bestaat al zeer lang. Als wij bestaande muren voorzien van renovatievlies dan zien de muren er altijd weer alsof ze gestuct zijn eruit, kies daarom altijd bij een nieuwe woning voor renovlies. Uw wanden gaan dan weer een lange tijd mee.

Waarom renovlies van Schildersbedrijf MJF?

Renovlies is een prima alternatief voor stucwerk en ook nog eens een stuk voordeliger. Omdat het een heel sterk behang is dat zeer geschikt is voor nieuwbouw woningen. Reno(vatie) vliesbehang zorgt voor een naadloze afwerking van de wanden. en is veel sneller op te brengen dan stucwerk, zodat de wanden in korte tijd keurig strak en glad zijn afgewerkt. Een nieuwbouwwoning bevat de eerste maanden na de bouw nogal wat vocht. Daardoor is het mogelijk dat er scheuren in de muren ontstaan. Dit kun je voorkomen door de wanden te behangen met renovatievlies. Renovlies neemt dit vocht namelijk direct op en zal bovendien eventueel ontstane scheuren onzichtbaar maken. Ons renovlies is niet te vergelijken met bijv renovlies behang Karwei, renovlies behang Praxis of renovlies behang Gamma. De kwaliteit van ons vliesbehang is veel hoger.

Sterk en verstevigend

100% naadloos

Gladde structuur

Voordeliger dan stucen

Ons renovlies behang totaalpakket bestaat uit:

 • Handmatig en schuren met een wandschuurmachine van de muren
 • Zeer hoge kwaliteit glad renovlies behang Het pakket is inclusief behanglijm aanbrengen dmv een lijmmachine cb 1000
 • Plakken van het renovlies behang voorgeschilderd door Schildersbedrijf MJF.
 • Afkitten van de inwendige hoeken, plafond, muren, kozijnen met een speciale antikraak acrylkit
 • Dekkend latexverf aanbrengen met een top kwaliteit latexverf die volledig afwasbaar is in kleur of in wit en bovendien schrobklasse 1 heeft.
 • Geen voorrijkosten in de straal van 20 kilometer
 • Afspraak is afspraak, geen hoge kosten achteraf of zoiets
 • Goede garantie op al het afgeleverde renovlies behangwerk.

Voordelen renovlies

 • Renovlies is kras- en stootvast. Mocht er zich onverhoopt een ongelukje voordoen dan is het fijn om te ervaren dat het behang daardoor tegen een stootje kan.
 • Doordat renostuc behang een mooie glad de en vlakke structuur heeft, kunt u het behang zonder problemen overschilderen. Zo creΓ«ert u een mooi egaal geverfde muur.
 • Verder kunt u de wanden gewoon voorzichtig afnemen met water of een speciaal schoonmaakmiddel. Dit maakt renovlies ook zeer geschikt voor toepassing in de keuken.
 • Nog een voordeel is dat renovlies een brandveilig materiaal is.
 • Dus kortom samenvattend is renovlies behang daarom de beste keuze.

Geen scheuren op het renovlies:

Na oplevering van een nieuwbouw woning kunnen de muren scheuren gaan vertonen. Laat u de wanden afwerken met stucwerk dan worden deze scheuren binnen enkele weken weer zichtbaar. Dit probleem doet zich niet voor wanneer de wanden zijn afgewerkt met renovatie vliesbehang. Renovatie vliesbehang zorgt ervoor dat deze scheuren niet zichtbaar zijn als er sprake is van grotere beschadigingen in de muur, dan wordt dit eerst gerepareerd, voordat het renovlies wordt aangebracht.

Hoeveel bedragen renovlies behang kosten?

Het aanbrengen van reno(vatie)vlies behang is een stuk goedkoper dan stucwerk. Als de renovlies behanger het behang naadloos wilt plakken moet dit dmv stotend plakken Terwijl het resultaat van renovatie fleece behang heel dicht in de buurt komt van regulier stucwerk. Zo is de afwerking net als bij stucwerk ook geheel naadloos en zijn de wanden zeer strak, egaal en mooi afgewerkt. Maar u bent wel een stuk voordeliger uit!

Sneller klaar als stucen:

De afwerking van de wanden gaat bij een renovlies behanger een stuk sneller dan wanneer er stucwerk op moet worden aangebracht. Zijn de muren voorzien van renovatie vliesbehang dan kunnen ze ook vrij snel daarna overgeschilderd worden. Dit in tegenstelling tot stucwerk. Stucwerk moet eerst een behoorlijke tijd drogen voordat de muren geschilderd kunnen worden.

Verschil renovlies en glasvlies?

Beide soorten behang worden nog weleens door elkaar gehaald. Wat is nu eigenlijk het beste renovlies behang of glasvliesbehang? Glasvliesbehang is een behang dat volledig bestaat uit glasvezels. Renovlies is eveneens een soort glasweefselbehang, maar dit behang bestaat uit glasvezels Γ©n papier. Behalve hoe het gemaakt is, zijn er nog meer verschillen tussen renovlies, glasvlies en glasweefselbehang:

 • Glasweefselbehang kan een structuur hebben en die blijft u na het overschilderen zien. Glasvliesbehang en renovlies daarentegen heeft een gladde en vlakke structuur.
 • Renostuc is een milieuvriendelijker product dan glasvlies en glasweefselbehang.
 • Renostuc heeft als groot voordeel dat het makkelijker is aan te brengen en dat het indien dit nodig mocht zijn ook weer makkelijker te verwijderen is dan glasweefselbehang.
 • Doordat glasweefsel en glasvliesbehang meer verf absorberen, zal er meer verf nodig zijn om het over te sauzen dan bij renovlies behang.

Hoe wordt renovlies behang aangebracht?

Het behangen van de wanden met vliesbehang voeren we uit in een aantal stappen. Om u een beeld te geven van hoe dit in zijn werk gaat, leggen wij graag uit hoe wij deze klus uitvoeren:

 1. Schuren van de wanden: De wanden worden behangklaar opgeleverd, maar dan moeten ze wel eerst nog geschuurd worden ter voorbereiding van het plakken van het renovlies.
 2. Behang aanbrengen: De renovlies behanger brengt het fleece behang aan met een speciale behanglijm machine de CB 1000F. Wij gebruiken het absolute top merk onder de behanglijm machine`s op de markt. Met deze lijm machine krijg je daardoor een zeer egale lijm verdeling op het vlies en hierdoor is de hechting van het materiaal absoluut gegarandeerd op de muur. Er zijn ook nog renovlies behanger(s) die de muur inlijmen hierdoor kun je blazen in het behang krijgen, terwijl je hier met een lijmmachine geen last van hebt.
 3. Afkitten en eventuele naden bewerken: Met een speciale anticrack kit gaan wij vervolgens alle hoeken en randen van het renovlies behang afkitten. Ook lopen we alle naadjes na, zodat het werk absoluut geen naden meer vertoont.

Hoe wordt renovlies behang afgewerkt?

Voor het renovlies te verven maken wij gebruik van goede afwasbare klasse 1 latex. Zo zorgen wij voor een mooie strakke gesauste afwerking zonder structuur. Onze werkwijze is ambachtelijk. Wij schilderen met roller en kwast uw behang in elke gewenste kleur. De rollers die wij gebruiken om het werk te sausen geven zo goed als geen structuur. Onze klanten vragen dan ook vaak of wij de muur gespoten hebben. Wilt u juist meer structuur? U kunt bij ons ook kiezen voor een afwerking met een motief of structuur.

Kosten renovlies Pas op voor laagste prijs aanbieders!

Let op: ga nooit voor de laagste prijs, er zijn renovlies behangers die geen goed voorwerk uitvoeren, zoals schuren van de wanden en of kleine gaatjes wegwerken, deze behangers willen snel erin en eruit en komen ook niet terug bij eventuele problemen. Ook gebruiken ze goedkoop renovlies behang, zeg maar papier πŸ™ en of slechte (latex) verf om mee af te werken. Pas op hiervoor bij uw keuze!

Renovlies behanger inhuren ?

Wilt u een behanger inhuren ? Dan bent u bij Schildersbedrijf MJF op het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd renovlies behang aanbrengen. Daarnaast leveren wij elke gewenste behangsoort, zodat wij uw muren helemaal naar uw smaak kunnen behangen. Behangen is best een specialistische klus. Bij Schildersbedrijf MJF bent u verzekerd van strakke, geheel naadloos afgewerkte wanden. Heeft u behoefte aan advies over welk type behang voor uw woning het meest geschikt is? bijvoorbeeld renovlies behang 150 gram of renovlies behang 200 gram? Of komt u er niet uit in welke kleur het behang gesaust moet worden? Bij ons kunt u rekenen op een eerlijk en deskundig advies. Maatwerk leveren aan onze klanten vinden wij heel belangrijk. U wilt tenslotte nog jarenlang genieten van fraai afgewerkte wanden.

Waarom uw muren laten behangen door Schildersbedrijf MJF?

U zult ervaren dat wij uw woning voor een scherp tarief kunnen voorzien van renostuc behang. Laat u uw wanden door ons behangen, dan bent u verzekerd van strak afgewerkte wanden die volkomen naadloos zijn. Bovendien geldt bij ons: afspraak is afspraak. Wij komen op de afgesproken dag en tijd. Onze behangers werken vlot en netjes. Na het renovlies verwijderen wij al het vuil zodat alles weer netjes is opgeruimd. En kunt u genieten van perfect afgewerkte muren.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Heeft u een professionele renovlies behanger nodig in Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam, Zoetermeer, Westland, Naaldwijk, Gravenzande, Amsterdam, Den Haag of omstreken? Vraag bij ons geheel vrijblijvend een offerte op. U krijgt van ons een zeer uitgebreide offerte, waarin alles duidelijk staat beschreven, van offerte aanvraag tot uitvoering van de werkzaamheden. Kortom kies voor Schildersbedrijf MJF.

  Veel gestelde vragen renovlies behang

  Wat kost renovlies?

  Een renovlies behanger inclusief materiaal kost gemiddeld tussen de 13 en 16 euro per m2 exclusief btw, de exacte prijs is afhankelijk van het soort nieuwbouwwoning. Ook speelt de keuze wat uiteindelijk de renovlies behanger voor soort en klasse latexverf kiest.

  Is renovlies naadloos?

  Ja, na het correct aanbrengen van het renovlies behang zal na het sausen het behang volledig naadloos zijn. Kies daarom altijd voor goed kwaliteit renovlies behang.

  Renovlies of stucen?

  De belangrijkste voordelen van renovlies behang zijn dat het vaak sneller klaar is als stucwerk en dat het ook een stuk goedkoper is dan wanneer je de muren laat stucen. Daarnaast ademt renovlies behang zeer goed, wat er voor zorgt dat eventueel vocht in de muur eruit kan. Ook is het behang brandveilig.

  Kan renovlies over behang heen?

  Nee dit is helaas niet mogelijk.

  Is zelf renovlies behang plakken of renovlies aanbrengen een goed idee?

  Eerlijk gezegd is dit echt werk voor een vakman, die ook gebruik maakt van een lijmmachine.