Renovlies behang | Renovlies behanger | 100% naadloos | Alle kleuren!

Renovlies behang

Renovlies behang is de perfecte oplossing voor mooie en strakke muren in nieuwbouw woningen! Schildersbedrijf MJF is al meer dan 25 jaar dΓ© renovlies behang specialist in Zuid Holland en omstreken. Woont u in Rotterdam, Den Haag, Delft, Utrecht, Amsterdam of omgeving? Schakel ons in en wij voorzien uw nieuwbouwwoning op vakkundige wijze van renovlies behang in de kleur die u wilt.

Wat is renovlies behang?

Renovlies behang is de afkorting van renovatievlies. Renovlies is een behangsoort waarbij vinyl of regulier papier is aangebracht op een vlies. Het is daarom een heel stevig soort behang dat wordt gebruikt voor de afwerking of renovatie van wanden. Met renovatievlies worden oneffenheden en eventuele scheuren in de muur onzichtbaar gemaakt. Renovlies bestaat al zeer lang. Als wij bestaande muren voorzien van renovatievlies dan zien de muren er altijd weer alsof ze gestuct zijn eruit, kies daarom altijd bij een nieuwe woning voor renovlies. Uw wanden gaan dan weer een lange tijd mee.

Voordelen renovlies:

Sterk en verstevigend

100% naadloos

Gladde structuur

Voordeliger dan stucen

Ons renovlies behang totaalpakket bestaat uit:

 • Handmatig en schuren met een wandschuurmachine van de muren
 • Zeer hoge kwaliteit glad renovatievlies behang Het pakket is inclusief behanglijm aanbrengen dmv een lijmmachine cb 1000
 • Plakken van het behang door Schildersbedrijf MJF.
 • Afkitten van de inwendige hoeken, plafond, muren, kozijnen met een speciale antikraak acrylkit
 • Dekkend latexverf aanbrengen met een top kwaliteit latexverf die volledig afwasbaar is in kleur of in wit en bovendien schrobklasse 1 heeft.
 • Geen voorrijkosten in de straal van 20 kilometer
 • Afspraak is afspraak, geen hoge kosten achteraf of zoiets
 • Goede garantie op al het afgeleverde renovlies behangwerk.

Waarom kiezen voor renovlies?

Renovlies behang is een prima alternatief voor stucwerk en ook nog eens een stuk voordeliger. Omdat het een heel sterk behang is dat zeer geschikt is voor nieuwbouw woningen. Renovatievlies zorgt voor een naadloze afwerking van de wanden. en is veel sneller op te brengen dan stucwerk, zodat de wanden in korte tijd keurig strak en glad zijn afgewerkt.
Een nieuwbouwwoning bevat de eerste maanden na de bouw nogal wat vocht. Daardoor is het mogelijk dat er scheuren in de muren ontstaan. Dit kun je voorkomen door de wanden te behangen met renovatievlies. Renovlies neemt dit vocht namelijk direct op en zal bovendien eventueel ontstane scheuren onzichtbaar maken.

renovlies behang
renovlies behang
 • Renovlies is kras- en stootvast. Mocht er zich onverhoopt een ongelukje voordoen dan is het fijn om te ervaren dat het behang daardoor tegen een stootje kan.
 • Doordat reno(vatie)vlies behang een gladde en vlakke structuur heeft, kunt u het behang zonder problemen overschilderen. Zo creΓ«ert u een mooi egaal geverfde muur.
 • Verder kunt u de wanden gewoon voorzichtig afnemen met water of een speciaal schoonmaakmiddel. Dit maakt renovlies ook zeer geschikt voor toepassing in de keuken.
 • Nog een voordeel is dat renovlies een brandveilig materiaal is.
 • Dus kortom samenvattend is renovlies behang daarom de beste keuze.

Renovlies of stucen?

Dit is in de eerste plaats natuurlijk een persoonlijke afweging maar toch levert de keuze voor renovlies hierdoor wel een aantal belangrijke voordelen op ten opzichte van stucwerk, die we hier graag even voor u op een rijtje zetten:

Geen zichtbare scheuren in het renovlies behang:

Na oplevering van een nieuwbouw woning kunnen de muren scheuren gaan vertonen. Laat u de wanden afwerken met stucwerk dan worden deze scheuren binnen enkele weken weer zichtbaar. Dit probleem doet zich niet voor wanneer de wanden zijn afgewerkt met renovlies behang. Renovlies behang zorgt ervoor dat deze scheuren niet zichtbaar zijn als er sprake is van grotere beschadigingen in de muur, dan wordt dit eerst gerepareerd, voordat het renovlies wordt aangebracht.

Goedkoper als stucwerk:

Het aanbrengen van renovlies behang is een stuk goedkoper dan stucwerk. Als de renovlies behanger het behang naadloos wilt plakken moet dit dmv stotend plakken Terwijl het resultaat van renovlies behang heel dicht in de buurt komt van regulier stucwerk. Zo is de afwerking net als bij stucwerk ook geheel naadloos en zijn de wanden zeer strak, egaal en mooi afgewerkt. Maar u bent wel een stuk voordeliger uit!

Sneller klaar als stucen:

De afwerking van de wanden gaat bij een renovlies behanger een stuk sneller dan wanneer er stucwerk op moet worden aangebracht. Zijn de muren voorzien van renovlies behang dan kunnen ze ook vrij snel daarna overgeschilderd worden. Dit in tegenstelling tot stucwerk. Stucwerk moet eerst een behoorlijke tijd drogen voordat de muren geschilderd kunnen worden.

Renovlies is Kras- en stootvast:

Zeker in een gezin met jonge kinderen wil het nog weleens gebeuren dat de muren beschadigd raken. Gelukkig is renovlies een heel stevig behang. Het is zelfs beter bestand tegen krassen en stoten dan stucwerk. Zo heeft u ook nog eens heel lang plezier van uw renovlies.

Wat is het verschil tussen glasvlies, renovlies en glasweefsel?

Beide soorten behang worden nog weleens door elkaar gehaald. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen beide? Glasweefselbehang is een behang dat volledig bestaat uit glasvezels. Renovlies behang is eveneens een soort glasweefselbehang, maar dit behang bestaat uit glasvezels Γ©n papier. Behalve hoe het gemaakt is, zijn er nog meer verschillen tussen renovlies, glasvlies en glasweefselbehang:

 • Glasweefselbehang kan een structuur hebben en die blijft u na het overschilderen zien. Glasvliesbehang en renovlies behang daarentegen heeft een gladde en vlakke structuur.
 • Renovlies is een milieuvriendelijker product dan glasvlies en glasweefselbehang.
 • Renovlies heeft als groot voordeel dat het makkelijker is aan te brengen en dat het indien dit nodig mocht zijn ook weer makkelijker te verwijderen is dan glasweefselbehang.
 • Doordat glasweefsel en glasvliesbehang meer verf absorberen, zal er meer verf nodig zijn om het over te sauzen dan bij renovlies behang.

Hoe wordt renovlies behang afgewerkt?

Voor het afwerken van het renovlies maken wij gebruik van goede latex. Zo zorgen wij voor een mooie strakke gesauste afwerking zonder structuur. Onze werkwijze is ambachtelijk. Wij schilderen met roller en kwast uw behang in elke gewenste kleur. De rollers die wij gebruiken om het werk te sausen geven zo goed als geen structuur. Onze klanten vragen dan ook vaak of wij de muur gespoten hebben. Wilt u juist meer structuur? U kunt bij ons ook kiezen voor een afwerking met een motief of structuur.

Hoe wordt renovlies behang aangebracht.

De behanger brengt het behang aan met een speciale behanglijm machine de CB 1000F. Wij gebruiken het absolute top merk onder de behanglijm machine`s op de markt. Met deze lijm machine krijg je daardoor een zeer egale lijm verdeling op het vlies en hierdoor is de hechting van het materiaal absoluut gegarandeerd op de muur. Er zijn ook nog behangers die de muur inlijmen hierdoor kun je blazen in het behang krijgen, terwijl je hier met een lijmmachine geen last van hebt.

Is renovlies behang 100% naadloos?

Ja, na het correct aanbrengen van het renovlies behang zal na het sausen het behang volledig naadloos zijn. Kies daarom altijd voor goed kwaliteit renovlies behang.

Renovlies behanger kosten?

Een renovlies behanger inclusief materiaal kost gemiddeld tussen de 13 en 16 euro per m2 exclusief btw, de exacte prijs is afhankelijk van het soort nieuwbouwwoning. Ook speelt de keuze wat uiteindelijk de renovlies behanger voor soort en klasse latexverf kiest.

Pas op voor laagste prijs aanbieders!

Let op: ga nooit voor de laagste prijs, er zijn renovlies behang die geen goed voorwerk uitvoeren, zoals schuren van de wanden en of kleine gaatjes wegwerken, deze behangers willen snel erin en eruit en komen ook niet terug bij eventuele problemen. Ook gebruiken ze goedkoop renovlies behang, zeg maar papier πŸ™ en of slechte (latex) verf om mee af te werken. Pas op hiervoor bij uw keuze!

Vraag een vrijblijvende offerte aan:

U krijgt van ons een zeer uitgebreide offerte, waarin alles duidelijk staat beschreven, van offerte aanvraag tot uitvoering van de werkzaamheden. Kortom kies voor Schildersbedrijf MJF.