Renovlies behang aanbrengen en het voordeel in nieuwbouw ✅

Renovlies behang aan laten brengen is de perfecte keuze voor mooie en strakke wanden in nieuwbouwwoningen! Schildersbedrijf MJF is al meer dan 25 jaar dé behangspecialist in Zuid-Holland en omstreken. Renovlies behang heeft vele voordelen het wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, gladde afwerking en vermogen om kleine muurimperfecties te verbergen. Het is ideaal voor het creëren van een strakke, professionele uitstraling in ruimtes met veel activiteit of waar wanden niet perfect glad zijn.

renovlies behang

Renovlies behang laten aanbrengen in een nieuwbouwwoning? Renovlies nieuwbouw is de ideale afwerking voor behangklare wanden. Wij brengen renovlies per m2 aan inclusief verschillende soorten en klasse latexverf. Neem contact op voor meer informatie.

Renovlies behang totaalpakket aan inclusief afwerking met latexverf.

Bent u op zoek naar een betaalbare en duurzame oplossing voor de afwerking van uw nieuwbouw muren? Ontdek dan onze speciale aanbieding voor renovlies behang! Renovlies behang heeft een strakke afwerking en is uiterst robuust. Het is ideaal voor nieuwbouwwoningen en zakelijke ruimtes. We gebruiken Plak Plak M10 behanglijm en renovlies behang van Intervos, maar kunnen ook andere soorten op verzoek leveren.Bewezen top kwaliteit renovlies behang.

behangen over renovlies

Speciaal renovlies behanglijm machine

Wat is het verschil tussen Renovlies behang en Glasvezelbehang?

 1. Renovlies behang: Renovliesbehang, ook bekend als glasvezelbehang zonder structuur, is een type behang gemaakt van cellulosevezels. Deze vezels zijn versterkt met polyester of glasvezels, waardoor het behang zeer sterk en scheurbestendig is. Renovlies behang heeft een gladde afwerking en wordt vaak gebruikt om muren te egaliseren en kleine scheurtjes en andere onvolkomenheden te verbergen. Het wordt meestal aangebracht met een speciale lijm en vervolgens overschilderd met verf naar keuze. Renovlies is de beste keuze voor nieuwbouw momenteel.
 2. Glasvezelbehang: Glasvezelbehang ook wel glasvliesbehang genoemd, is zoals de naam al aangeeft, is gemaakt van fijne glasvezels die zijn geweven tot een sterk en flexibel materiaal. Het wordt vaak gebruikt in omgevingen waar extra stevigheid nodig is, zoals in openbare ruimtes of in gebieden waar muren vatbaar zijn voor beschadiging. Glasvezelbehang is verkrijgbaar in verschillende structuren, variërend van glad tot grof, en kan direct worden overschilderd met verf zonder voorafgaande behandeling.
glasvezelbehang

In essentie zijn beide soorten behang vergelijkbaar vanwege hun versterkende eigenschappen en hun vermogen om muren te versterken en te verbergen. Het belangrijkste verschil zit hem in de materialen waaruit ze zijn gemaakt en de variatie in texturen die beschikbaar zijn bij glasvezelbehang (glasvliesbehang).

Waarom renovlies behang?

 1. Goedkoper dan glasvezelbehang: Renovliesbehang is gladder en voordeliger in prijs dan glasvezelbehang.
 2. Versterking van Muren: Renovlies behang heeft een verstevigende functie en helpt bij het voorkomen van scheuren en andere beschadigingen aan de muur.
 3. Strakke Afwerking: Na installatie en overschildering geeft renovlies behang een zeer strakke en egale afwerking aan de muren, vergelijkbaar met gestucte wanden.
 4. Overschilderbaar: Een groot voordeel van renovlies behang is dat het overschilderbaar is. Hierdoor kun je gemakkelijk de kleur van je muren aanpassen zonder het behang te hoeven verwijderen.
 5. Duurzaamheid: Renovliesbehang is over het algemeen duurzaam en slijtvast, waardoor het geschikt is voor diverse ruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers en kantoren.
 6. Verbergingsvermogen: Renovliesbehang kan kleine oneffenheden op de muur verbergen, waardoor het een goede keuze is voor het opknappen van oudere of minder egale muren.
 7. Brandvertragend: Renovliesbehang heeft vaak brandvertragende eigenschappen, wat een extra veiligheidsaspect kan zijn.
 8. Eenvoudig Onderhoud: Glad renovlies is met een afwasbare latex gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een praktische keuze is voor huishoudens met kinderen of huisdieren.

Voordelen renovlies behang

Dankzij renovlies is het mogelijk om in een oude woning strakke, naadloze muren te realiseren. Het renovlies is duurzaam, brandveilig, krimpvrij, stoot- en krasvast. Daarnaast is het een perfecte basis om muren weer strak en egaal te schilderen.

 1. Duurzaam en Slijtvast: Renovlies heeft een lange levensduur en is bestand tegen beschadigingen.
 2. Verbergt Oneffenheden: Het bedekt kleine muuroneffenheden voor een strakke afwerking.
 3. Overschilderbaar: Je kunt het behang eenvoudig overschilderen in de gewenste kleur.
 4. Brandvertragend en Scheuroverbruggend: Het is brandvertragend en overbrugt kleine scheurtjes in muren.

Renovlies behang aan laten brengen?

Renovlies is geschikt voor diverse toepassingen, waardoor het een populaire keuze is in verschillende situaties:

 • Nieuwbouwprojecten: Het strakke uiterlijk van renovliesbehang is perfect voor nieuwbouwwoningen, waar het gemakkelijk kan worden aangebracht op gladde muren.
 • Scheuren Camoufleren: Renovliesbehang is effectief in het verbergen van kleine scheuren en onvolkomenheden in muren, waardoor een naadloze afwerking ontstaat.
 • Renovatie: Voor renovatieprojecten biedt renovliesbehang een effectieve oplossing om bestaande muren te transformeren, onvolkomenheden te verbergen en een eigentijdse uitstraling te creëren.

Het laten aanbrengen van renovlies behang vereist vakmanschap en ervaring. Het is daarom raadzaam om een professional in te schakelen die bekend is met deze specifieke techniek. Zij kunnen u adviseren over het beste renovlies behang voor uw situatie en zorgen voor een vakkundige installatie.

Renovlies behang afgewerkt met latex in de Kleur Early Dew en een mooie zandkleur.

renovlies behanger inhuren

Renovlies behang aanbrengen kosten

Een van de meest gestelde vragen is vaak: “Wat zijn de kosten van renovlies?” “Wat is de renovlies behang prijs per m2?” De kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de oppervlakte van de te bedekken muren en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Over het algemeen zijn de kosten van renovliesbehang echter betaalbaar in vergelijking met andere wandafwerkingsopties. De kosten van renovlies behang kunnen variëren op basis van verschillende factoren:

 • Oppervlakte van de Muren: De hoeveelheid benodigd behang wordt meestal uitgedrukt per vierkante meter, wat de totale kosten beïnvloedt.
 • Type en dikte Reno vlies: Er zijn varianten van renovlies behang, zoals renovlies 200 gram en renovlies 150 gram per vierkante meter, waarbij de prijs afhankelijk is van het gewicht en de kwaliteit.
 • Voorbereidende Werkzaamheden: Eventuele reparaties aan de muren, zoals het vullen van gaten of scheuren, kunnen extra kosten met zich meebrengen.
 • Afwerking: De kwaliteit van de latex waarmee afgewerkt wordt bijv afwasbaar of niet afwasbaar, klasse 1 of 2 latex.

Conclusie

Renovlies behang is niet alleen een praktische keuze, maar ook een esthetisch verantwoorde oplossing voor wandafwerking. Met voordelen zoals duurzaamheid, eenvoudige installatie en een strakke afwerking, is het de investering waard voor iedereen die zijn woning een upgrade wil geven. Verken de mogelijkheden van renovlies behang en ontdek hoe het de uitstraling van jouw huis kan transformeren.

Offerte Renovlies?

Bent u op zoek naar een vakkundige renovlies behanger in de regio Zuid Holland en omstreken? Bij Schildersbedrijf MJF streven wij ernaar u een gedetailleerde offerte te bieden, waarin elk aspect van het proces helder is beschreven, van de aanvraag van de offerte tot de voltooiing van de werkzaamheden. Kortom, maak de keuze voor vakmanschap en service, kies voor Schildersbedrijf MJF.

Werkgebieden:

Schildersbedrijf MJF voert voornamelijk werkzaamheden uit in de volgende steden: Rotterdam, Voorburg, Den Haag, Delft, Westland, Voorschoten, Leiden, Vlaardingen, Zoetermeer, Maassluis, Naaldwijk, Vlaardingen, ’s-Gravenzande, Voorschoten, Leidschendam, Gouda, Waddinxveen, Amsterdam, Haarlem, Lisse, Noordwijk, Katwijk, Ter Aar, Rijswijk, Wassenaar, Voorschoten, De Lier, Dordrecht, Sliedrecht, Drechtsteden, Papendrecht, Honselersdijk, Zoeterwoude dorp, Zoeterwoude, Valkenburg, Amsterdam, etc.

Veel gestelde vragen

Wat is het voordeel van Renovlies behang?

Het voordeel van Renovlies behang gaat verder dan alleen het verbergen van scheuren, krimpscheuren en oneffenheden op muren. Het biedt ook een duurzame en strakke afwerking die bijdraagt aan het creëren van een glad en naadloos oppervlak. Door zijn sterke eigenschappen helpt Renovlies behang de muur te verstevigen en te beschermen, waardoor het een ideale keuze is voor zowel renovatieprojecten als nieuwe wandafwerking. Bovendien kan Renovlies behang gemakkelijk worden overschilderd, waardoor het een veelzijdige optie is die kan worden aangepast aan elke gewenste kleur of interieurstijl.

Kan ik zelf renovlies aanbrengen?

Hoewel het technisch gezien mogelijk is om zelf renovlies te plakken, wordt het over het algemeen aanbevolen om deze taak aan een professional over te laten. Het aanbrengen van renovlies vereist namelijk nauwkeurigheid, ervaring en het juiste gereedschap om een glad en naadloos resultaat te garanderen. Een professional beschikt over de nodige expertise om de klus efficiënt en professioneel uit te voeren, waardoor de kans op fouten en imperfecties wordt geminimaliseerd. Daarnaast kan een professional advies geven over het beste type renovlies voor jouw specifieke situatie en ervoor zorgen dat het behang correct wordt aangebracht, wat resulteert in een duurzame en hoogwaardige afwerking van de muren.

Kan je behangen over renovlies?

Ja renovlies is perfect geschikt als ondergrond voor een partoonbehang of een andere soort vliesbehang.