Latex spuiten van wanden of plafonds?

Latex spuiten de strakke afwerking voor muren en plafonds

Met latex spuiten voorzien wij uw woning snel en vakkundig van uiterst gladde, strakke muren en plafonds. Laat u verrassen door het prachtige streeploze resultaat waar u van blijft genieten.

latex spuiten
Wat is latex spuiten?

Latex spuiten is een gladde muur en plafondafwerking met latex muurverf. Het is een verfmethode die door het spuiten een stuk sneller gaat dan het traditioneel sauzen met roller en kwast. Dit maakt het ook nog eens goedkoper. Bovendien geeft latex spuiten een veel mooier eindresultaat. Doordat de latex wordt gespoten, ontstaan er geen banen en zie je geen aanzetten, zoals je die wel gauw ziet bij het verven met roller en kwast. Het oppervlak wordt gelijkmatig bespoten, zo is de dekking overal gelijk en ontstaan er geen kleurverschillen. Neem contact op

Wat kost latex spuiten?

Wij spuiten latex vanaf 5,75 euro per m2. U dient dan zelf af te plakken en alles voor te bewerken, wij spuiten daarna twee keer latex op de wanden of plafonds. Wilt u liever dat wij alles afplakken en voorbewerken? Dit is uiteraard tegen een meerprijs ook mogelijk, houdt er wel rekening mee dat afplakken en maskeren de meeste tijd van de spuiter in beslag neemt en hierdoor worden de prijzen ook hoger.

Waar wordt latex spuiten toegepast?

Latex spuiten kun je zowel in een bestaande woning als een nieuwbouwwoning toepassen. Een nieuwbouwwoning is bij uitstek geschikt voor het airless spuiten met latex. Wanneer de woning nog leeg is, kunnen deze werkzaamheden in korte tijd worden uitgevoerd en zijn alle wanden en plafonds snel van een mooie en strakke afwerking voorzien.

Voordelen van latex spuiten

 • Spuiten van latex kan snel worden uitgevoerd.
 • Goedkoper dan het traditioneel rollen.
 • Geeft een bijzonder strak en mooi egaal eindresultaat.
 • Latex spuitwerk geeft geen aanzetten of strepen zoals je die met een roller wel hebt.
 • Het kan in elke gewenste kleur gespoten worden.
 • Je hebt er lang plezier van en het kan gemakkelijk worden schoongemaakt.
 • De latex is op waterbasis en dus milieuvriendelijk.
 • Gereed na 1 of 2 werkdagen, afhankelijk van het aantal te spuiten vierkante meters.
 • Uw huis of appartement oogt met een nieuwe laag latex op de wanden en plafonds weer fris. Uw woning is ook sneller en beter verkoopbaar met mooie strakke wanden en plafonds.

Wat kost latex spuiten?

Wij spuiten latex vanaf 5,75 euro per m2. U dient dan zelf af te plakken en alles voor te bewerken, wij spuiten daarna twee keer latex op de wanden of plafonds. Wilt u liever dat wij alles afplakken en voorbewerken? Dit is uiteraard tegen een meerprijs ook mogelijk.

Zelf afplakken is voordeliger

Wanneer u zelf het afplakken voor uw rekening neemt, bent u voordeliger uit. Afplakken van deuren, kozijnen en vloeren is best een tijdrovend klusje, dus logischerwijs kunt u hiermee kosten besparen. Wilt u liever dat wij het afplakken voor u doen? Geen probleem, wij plakken alles keurig af, zodat alles in uw huis goed is beschermd en u niet bang hoeft te zijn dat er latex terecht komt op plekken waar dat niet de bedoeling is.

Welke ondergronden zijn geschikt voor latex spuiten?

Latex spuiten kan op veel verschillende ondergronden. Denk hierbij aan:

 • Stucwerk
 • Gipsplaten
 • Stenen
 • Spachtelputz
 • Spackspuitwerk
 • Renovlies behang
 • Glasvliesbehang

Het resultaat is het mooist wanneer er gespoten wordt over nieuw, glad stucwerk. Doordat er bij het spuiten geen structuur wordt achtergelaten, is het met verf gespoten stucwerk heel strak en glad. Kortom kies voor latex spuitwerk
Wordt de latex eerst gespoten op een ondergrond die niet zo glad is, dan zal de structuur ook na het spuiten zichtbaar blijven. Is de ondergrond bijvoorbeeld voorzien van een structuur zoals spack of spachtelputz, dan zal deze structuur gewoon hetzelfde blijven. Wel zijn de muren en/of plafonds daardoor natuurlijk voorzien van een nieuwe frisse latexverf.

Voorbereiding van de ondergrond

Bij een nieuwbouwwoning is het goed om te weten dat de wanden en muren meestal standaard behangklaar opgeleverd worden door de aannemer. Deze wanden zijn dan nog niet klaar om met latex gespoten te worden. Eerst zullen de wanden voorzien moeten worden van een dunne pleisterlaag, ook wel filmlaag genoemd. Door deze pleisterlaag worden alle oneffenheden daardoor gevuld. Daarna zijn deze behangklare wanden klaar voor de afwerking met latex spuitwerk.

Voorbehandeling (isolering) van de ondergrond

Is er sprake van een sterk zuigende en verontreinigende ondergrond dan dient deze vooraf te worden behandeld, dit wordt ook wel isolering genoemd. Hierbij kunt u denken aan een ondergrond waar nicotine, lijmresten of vochtplekken op voorkomen. Wordt de ondergrond niet voorbehandeld dan is de kans namelijk groot dat deze vervuiling en of verkleuring weer door de latex laag heendringt. Dit is uiteraard niet de bedoeling!

Hoe gaat het latex spuiten in zijn werk?

Wanneer u onze offerte hebt goedgekeurd, plannen wij zo gauw mogelijk de klus bij u in. Het latex spuiten zelf voeren wij in de volgende stappen voor u uit:

 1. Alle niet te spuiten delen worden afgeplakt. (Indien u ervoor gekozen heeft dit door ons te laten doen).
 2. Er wordt een grondlaag (primer) gespoten. Dit is nodig voor een bevordering van de hechting van de latex en het zorgt voor een strakker en netter eindresultaat.
 3. Nadat de primer is gedroogd, spuiten wij de eerste laag latexverf.
 4. Is de eerste laag latexverf gedroogd, dan wordt de tweede laag latexverf aangebracht.
 5. Nadat het werk is uitgevoerd, ruimen wij alles weer netjes op.
 6. Kortom samenvattebd latex spuiten is strak en mooi.

Soorten latexverf

Er is veel te kiezen op het gebied van latexverf. Zo kan latex in elke kleur gemengd worden. Latex met een donker pigment is wel altijd duurder, zowel in aanschaf als om te laten spuiten. De prijs van een schrob vaste latex is ook hoger dan die van een normale latex. Ook is er latexverf in hoogglans verkrijgbaar die weer duurder is dan een standaard latex. Verder is het mogelijk om de verschillende latex verven nog af te werken met een coating. Zo kan er bijvoorbeeld bijv een waterdichte coating over de keukenwand gespoten worden. Dit zorgt ervoor dat deze wand gemakkelijk kan worden afgenomen wanneer er vuil op komt. Kortom als wij latex spuitwerk voor u aanbrengen, dan krijgt u hierdoor mooie en strakke wanden afgeleverd.

Merken waar wij mee werken

Wij werken enkel met zeer professionele A-kwaliteit latex en muurverven, zoals Sikkens, Sps, Simplestuc en Sigma. Dit zijn merken die een zeer goede kwaliteit leveren. Deze kwaliteit zie je ook zeker terug in het eindresultaat.

Ons werkgebied

Wij voeren latex spuiten uit in heel Nederland. Regelmatig zijn we te vinden in bijvoorbeeld Rotterdam, Den Haag, Delft, Westland, Leiden, Vlaardingen, Zoetermeer, Voorschoten, Leidschendam, Gouda, Waddinxveen, Amsterdam, Haarlem, Lisse, Noordwijk, Katwijk, Ter Aar, Rijswijk, Wassenaar, Voorschoten, De Lier, Dordrecht, Sliedrecht, Drechtsteden, Papendrecht, Honselersdijk, Zoeterwoude dorp, Zoeterwoude, Valkenburg, Dordrecht etc.