Glasvliesbehang glad voorgeschilderd inclusief sauzen en kitten?

Glasvliesbehang volledig glad is een soort renovlies behang met meer glasvezels erin verwerkt. Als glasvliesbehang met lijm in aanraking komt dan zal het pas sterker worden als het traditionele renovlies dat verkocht wordt in Nederland. Het renovlies wat in Nederland verkocht wordt zit iets meer papier in verwerkt, dit heeft voordelen, maar ook nadelen. De meeste mensen (70%) kiezen in de praktijk voor renovlies behang 150 gram in hun nieuwe woning. Dit 150 gram of 200 gram renovlies behang is ruim voldoende om uw nieuwe woning mee af te werken. Wilt u echt iets meer luxe dan kunt u kiezen voor glasvliesbehang.

Verschillen en vragen over de verschillende soorten behang voor nieuwbouwwoningen.

Wat is glasvliesbehang?

Glasvliesbehang is een behang dat net als Glasweefsel behang, gemaakt wordt door het samen persen van glasvezels. In tegenstelling tot glasweefselbehang heeft glasvliesbehang geen patroon. Glasvliesbehang is dus volledig glad en bovendien een stuk sterker als de meest gebruikte renovlies behang voor nieuwbouwwoningen. Heeft u net een nieuwbouwwoning kies dan voor glasvlies behang.

Waarom glasvliesbehang

Glasvliesbehang is een sterker behang als renovlies behang, renovlies wordt gemaakt van papier en een vlies laag die vaak niet uit glasvezels bestaat. Maar natuurlijke vezels.

Wat kost glasvliesbehang?

Glasvlies behang kost tussen de 14 en 18 euro per m2 inclusief afwerking met een schrobklasse 1 latex. Prijzen zijn inclusief schuren, aanbrengen glasvlies, kitten en sauzen in ieder gewenste ralkleur, zoals bij ralkleur 9010 of 9016.

Wat is het verschil tussen glasvliesbehang en renovlies behang?

Renovlies gebruikt papier en natuurlijke vezels en glasvlies gebruikt papier en glasvezels. Renovlies wordt de laatste jaren steeds beter, in zowel verwerking als sterkte.

Wat is het verschil tussen glasvliesbehang en glasweefselbehang?

Beide bestaan uit glasvezels allen glasvlies is glad en glasweefsel heeft u structuurtj, zoals bijv een ruitje of visgraatje.

glasvezelbehang renovlies nieuwbouw

Even een feit waar veel verwarring op internet over is:

 • Glasvezelbehang is geen soort behang, maar een verzamelnaam voor glasvlies behang (glad) en glasweefselbehang (structuur)
 • Glasvlies behang is gemaakt van glasvezels en is volledig glad
 • Glasvlies behang is glasweefselbehang alleen dan glad van structuur.
 • Renovlies behang heeft een nog gladdere toplaag dan glasvlies behang/glasweefselbehang en is gemaakt van glasvezels en papier.

Volgt u ons nog?

Alle 3 de soorten behang zijn geschikt voor nieuwbouwwoningen. Wij bieden zowel een renovlies, glasvliesbehang als glasweefselbehang pakket aan.

Glasweefselbehang prijs

Wat moet u nu kiezen? glasweefselbehang (structuur) of renovlies behang (super glad) of glasvliesbehang (sterker als renovlies en redelijk glad)

 • Voordelen renovlies behang: Makkelijk te verwerken, gladder van toplaag als glad glasvlies behang.
 • Nadelen renovlies behang: Iets meer papier, maar ook glasvezels (allen minder) maar nog steeds zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen. De meeste klanten kiezen voor renovlies behang, omdat dit ook goedkoper is en gladder na het sausen dan glasweefselbehang of glasvlies behang.
 • Voordelen glasvliesbehang en glasweefselbehang: Is na het lijm verwerker sterker als renovlies behang.
 • Nadelen glasvlies behang en glasweefselbehang: Kan breken met hoeken om plakken en de naden zijn niet 100% weg te werken bij glasweefselbehang dit ivm de structuurtjes die het kan bevatten.

Grootste nadeel van glasvliesbehang of glasweefselbehang is dat het duurder is als renovlies behang. Vraag geheel vrijblijvend bij ons een offerte aan voor renovlies, glasvliesbehang of glasweefselbehang (structuurtje). Wij bieden alle pakketten aan per m2 inclusief een totale afwerking, zoals het sausen, kitten en plakken van het behang.

Glasvliesbehang glad:

glasvliesbehang

Onze conclusie:

Heeft u een wat ruimer budget zou u kunnen kiezen voor glasvlies behang (glad en sterk) of glasweefselbehang (structuurtje) maar een renovlies behang pakket (extra glad) met glasvezels daarin verwerkt is ruim voldoende voor nieuwbouwwoningen en scheelt u toch aardig wat geld. U de keuze. 70% van onze klanten kiest een renovlies behang pakket, dit scheelt echter al gauw een paar euro per m2.

Goedkoop alternatief voor stucwerk

Glasvliesbehang is goedkoper dan stucwerk, zelfs wanneer hier impregneren en spuiten van latex aan te pas komt. Bovendien is het glasvlies zo sterk dat het gemakkelijk scheuren overbrugt. Hierdoor worden lelijke scheuren aan het oog onttrokken. Glasvlies behang is overschilder baar en makkelijk te verwijderen. Wij werken met top kwaliteit 190 grams glasvliesbehang.

Strakke afwerking van nieuwbouwwoning

We adviseren hierom glasvliesbehang voor nieuwbouwwoningen (muren en plafonds) maar ook voor een aanbouw of uitbouw bij bestaande woningen. Wij werken met topmerken zoals Sps, Sigma en Sikkens andere goede merken. Hierdoor bent u bij ons altijd verzekerd van de beste kwaliteit producten.

Glasvliesbehang in kleur afwerken

Wij rollen het glasvlies behang in elke gewenste kleur. Desgewenst kunnen we ook vliesbehang met een patroon aanbrengen. Vraag gerust naar de mogelijkheden

Wat zijn de prijzen van glasvliesbehang?

Schakel voor het aanbrengen van glasvliesbehang altijd een vakman in. Schildersbedrijf MJF heeft al vele jaren ervaring met het voorbehandelen van wanden, het aanbrengen van het behang en de afwerking. Hierbij werken we met een totaalpakket. De prijs berekenen we per vierkante meter, inclusief afwerking in een gewenste kleur.

Zie hieronder waar ons renovlies behang pakket uit bestaat:

 • Machinaal schuren van de wanden
 • Top kwaliteit glad glasvliesbehang 190 gram
 • Het pakket is inclusief lijm
 • Aanbrengen van het behang door een vakman van Schildersbedrijf MJF.
 • Afkitten van de naden met een speciale anticrack kit, zoals plafond/muur/inwendige hoeken/kozijnen enz
 • Dekkend latex aanbrengen met een top kwaliteit latex die volledig afwasbaar is in kleur of in wit
 • Geen voorrijkosten in de straal van 25km
 • Geen verborgen kosten of addertjes onder het gras
 • Goede garantie op al het afgeleverde werk.

We berekenen geen voorrijkosten in een straal van 25 km vanaf ‘s-Gravenzande. In het glasvliesbehang pakket zijn alle kosten inbegrepen zonder addertjes onder het gras. U ontvangt een uitstekende garantie op al het geleverde werk.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan: