Welkom bij Schildersbedrijf MJF. Uw vakman voor Zuid Holland. Wij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid!

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is een redelijk nieuwe spuittechniek in bestaande woningen, bedrijfspanden en nieuwbouwwoningen. Voorbereidende werkzaamheden van spackspuitwerk zijn het eventueel egaliseren/glad maken van de kale ondergrond, het afplakken van vloeren, ramen, deuren, trappen en kozijnen en het stof en vetvrij maken van de ondergrond en het eventueel voorbehandelen met een voorstrijk of hechtmiddel.

Spackspuitwerk ook wel spuitpleister genoemd word aangebracht door een spackspuitmachine dit gaat in combinatie met een compressor, slangen en een spackspuitpistool. Schildersbedrijf MJF brengt het spackspuitwerk in twee lagen aan, de eerste laag wordt opgespoten en afgemest, dit is het egaliseren/glad maken en wegwerken van oneffenheden. Vervolgens wordt de tweede laag aangebracht, de zogenaamde afkorrellaag.

Spackspuitwerk is toepasbaar op alle gladde en vlakke ondergronden zoals beton, cellenbetonblokken, kalkzandsteen, gipsblokken, gips gebonden mortels, gips platen, stuc platen, gips kartonplaten, cementgebonden mortel en cement gebonden platen. Ook is spackspuitwerk toepasbaar bij de bekende groene zolder platen in nieuwbouwwoningen.
Het aanbrengen van spackspuitwerk is zeer arbeidsintensief werk, spackspuitwerk moet vakkundig gebeuren voor een optimaal resultaat. Het resultaat van spackspuitwerk valt en staat met de aandacht die besteed wordt aan het vooraf afplakwerk.

Spackspuitwerk is in iedere gewenste kleur verkrijgbaar en u kunt zelf aangeven hoe fijn of hoe grof u de afwerklaag wenst.

spackspuitwerk

Bij spackspuitwerk heb je net als bij latex spuiten verschillende kwaliteiten spack, wij hebben een eigen selectie gemaakt, zodat er voor ieder wat wils is.

Prinssen U1000

spackspuitwerk

Eigenschappen:

Zeer wit, maar natuurlijk ook in kleur verkrijgbaar. Licht afwasbaar/reinigbaar, Hoge dekkracht, Korrel keuze fijn, middel en grof.

Brander Crystal    

spackspuitwerk

Eigenschappen:

Wit, maar natuurlijk ook in kleur verkrijgbaar. Licht afwasbaar/reinigbaar, Hoge dekkracht, Korrel keuze fijn, middel en grof. Zelfde kwaliteit als bovenstaande alleen is de witheidsgraad iets minder.

Brander Briljant

spackspuitwerk

Eigenschappen:

Zeer wit, maar natuurlijk ook weer verkrijgbaar in kleur. Volledig afwasbaar/reinigbaar, Hoge dekkracht, Zeer hard en slijt en stootvast. Korrel keuze fijn, middel en grof.

Brander Diamant

spackspuitwerk

Eigenschappen:

Zeer wit, maar natuurlijk ook weer verkrijgbaar in kleur. Volledig afwasbaar/reinigbaar, Hoge dekkracht, Kleurvast, Zeer hard en slijt en stootvast. Blijf flexibel, Korrel keuze fijn, middel en grof. Brander Diamant is te vergelijken met een zeer fijne spachtelputz. Brander Diamant is een zeer exclusieve afwerking van uw muren en plafonds.

Heeft u nog vragen of wilt u een geheel vrijblijvend offerte vul dan het contactformulier hier. Wij zullen dan spoedig reageren.

spackspuitwerk

Wij zijn regelmatig werkzaam in de plaatsen:
Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Westland, Naaldwijk, Gravenzande, Wateringen, Den haag , Leiden, Maassluis, Bergambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Delft, RIjswijk, Monster, Alphen aan de rijn, Krimpen aan de ijssel, Capelle aan de ijssel, Spijkenisse, Hoogvliet, Barendrecht, Zoetermeer, Voorschoten, Leidschendam, Gouda, Waddinxveen, Amsterdam, Haarlem, Lisse Noordwijk, Katwijk, Ter aar, Rijswijk, Wassenaar, Voorschoten, De lier, Dordrecht, Sliedrecht, Drechtsteden, Papendrecht, Honselersdijk, Zoeterwoude dorp, Zoeterwoude, Valkenburg, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Flevoland, Maasstricht, Zuid Holland, enz enz

 

Veel gestelde vragen over spackspuitwerk?

Wat is het verschil tussen spackspuitwerk en andere sierpleisters of spachtelputz ?
In de meeste sierpleisters zitten kwartskorrels ( steentjes van diverse grootte ) wat de uiteindelijke structuur vormt op de ondergrond. Spack is een gladde pasta waarbij de structuur wordt bepaald door het uit elkaar blazen van het materiaal in de spuitkop.

Isoleren van ondergronden ?
Sterk zuigende en verontreinigde ondergronden zoals nicotine, lijmresten, vochtplekken dienen vooraf te worden behandelt (isoleren), voordat de spack aangebracht kan worden. Dit bevordert de hechting en sluit het doorlekken van verkleuring en vuil uit.

Wit of op kleur ?
Spack kan in bijna elk gewenste kleur gemengd worden. Wel dient u er rekening mee te houden dat spuiten op kleur iets duurder is dan spuiten in standaard wit. Neemt niet weg dat kleurspuiten erg mooi is.

Geeft spuitwerk veel rommel ?
Er heerst onder de mensen nog altijd het idee dat spuit- en stucwerk veel rommel geeft. Helaas zijn er een aantal stukadoors die daar weinig aandacht aan besteden. Wij plakken alles voordien af, werken netjes en laten de boel schoon achter.

Is spackspuitwerk geschikt voor nieuwbouw ? Jazeker!
Vanuit de bouw adviseren ze om de eerste 2 jaar behang te nemen, omdat iedere woning zijn eigen moet zetten en scheurvorming niet uit te sluiten is. Wat je hieraan kunt doen om scheurvorming te reduceren is het aanbrengen van gaasband in alle hoeken en deze vervolgens af te smeren. Dit zorgt voor enige flexibiliteit bij de vorming van scheuren, maar geeft nog geen 100 % garantie. Gaasband houd scheurvorming in uw woning niet tegen, maar vermindert de kans op het zichtbaar worden hiervan.

Wat voor soort gipsplaat kan ik gebruiken om later spackspuitwerk op aan te brengen ?
Op zich maakt het niet uit of u gipsplaten neemt met een afgeronde kant of speciale stucplaten AK met een verzinking over de naad. Wel is het belangrijk dat wanneer u afgeronde gipsplaten neemt, deze niet strak tegen elkaar aan bevestigt, maar een naadje tussen laat van 2 mm om voldoende hechting te creëren tijdens het afsmeren.
Ook dienen alle schroeven verzonken te zijn in de plaat.

Ventileren ?
Na het spackspuitwerk dient er allereerst voldoende te worden geventileerd. Gebeurt dit niet voldoende of kan het vocht niet naar buiten, slaat dit terug op het materiaal en ontstaat er verkleuring. Wij adviseren daarom ook om minimaal 3 uur alles tegen elkaar open te zetten. Waarna het openzetten van kiepraampjes en ventilatie roosters voldoende is om uit te harden.

Zelf afplakken ?
Afplak werkzaamheden voeren wij zelf uit vanwege de nauwkeurigheid waarmee dit dient te gebeuren.

Doorslaan / bruine vlekken ?
Het doorslaan van plekken en/of bruine vlekken kan veroorzaakt worden door verontreinigde ondergronden of vochtplekken. Het isoleren van de ondergrond verhelpt vaak dit probleem

 

Facebook
Facebook
YouTube