Spackspuitwerk voor uw nieuwbouwwoning in fijn, middel of grof.

Spackspuitwerk ook wel spack, spac of spak spuitwerk genoemd. Spack is een kalkgebonden materiaal dat onder hoge druk op de muur wordt verspoten, dit gebeurd dmv een wormpomp en een luchtcompressor, al deze gecombineerd worden dan kan het materiaal in verschillende structuren worden aangebracht.

Wat kost spackspuitwerk?

Spack spuitwerk inclusief mes laag en korrel laag in structuur naar keuze kost ongeveer tussen de 7 en 10 euro per m2 voor de kleur wit (geen toevoegingen. Kleur spuiten is iets duurder, maar u kunt het eventueel nog zelf in kleur sausen. Neem contact op

Waarom spackspuitwerk?

Spack is een snelle en redelijk betaalbare oplossing voor wandafwerking. Zijn uw wanden gestuct? kies dan voor latex spuiten.

Kunnen we kiezen uit verschillende structuren?

Ja, u kunt kiezen u Fijn, middel of grove structuur.

Kan spackspuitwerk in verschillende kleuren?

Ja dit is mogelijk, maar spack in kleur is wel duurder als standaard spack (wit)

Spack is ook te spuiten in verschillende kleuren. U ziet spackspuitwerk vaak op plafonds in nieuwbouwwoningen. Spack heeft een korrelige structuur. Als u spack laat spuiten kunt u kiezen uit fijn, middel en grove structuur. Spack spuiten gebeurd door middel van een grote wormpomp en een luchtcompressor.

Wilt u uw nieuwbouwwoning afwerken met spack?

Wij bieden een totaalpakket aan voor spackspuitwerk. Spackspuitwerk bestaat uit een mes laag en een korrel laag. De eerste laag spack wordt gespoten, daarna wordt deze geheel gemest, dit houdt in dat alle oneffenheden en gaatjes volledig dicht zijn. Dit laten we vervolgens 1 dag drogen, waarna we de zogenaamde korrel laag op de muren en of plafonds kunnen spuiten.

spackspuiten structuur
spackspuitwerk

Voordelen spackspuitwerk

Snel klaar

Direct op kleur (wit is het goedkoopst)

Relatief goedkoop, vergeleken bij andere wand afwerkingen.

Mogelijk in indirecte natte ruimtes

Keuze uit fijn, middel en grove structuur.

Spackspuitwerk kans op scheuren?

Met goede zorg kan spackspuitwerk ook in uw nieuwe woning gespoten worden, denk maar zo, de plafonds worden ook door de bouwer gespoten met spack. Bij kwetsbare plekken zal er een speciaal gaasband worden aangebracht. Hierdoor is de kans op scheuren een stuk kleiner, de garantie op eventuele scheuren kan een spacker nooit geven. Wat een spackspuiter kan doen om scheurvorming te voorkomen is wapeningsgaas/gaasband aanbrengen in de hoeken van de woning. Echter wil dit niet altijd de scheurvorming tegen gaan maar dit is echter het enige wat een spackspuiter hier aan kan doen.

Ondergrond voorbewerken voor spackspuitwerk

Veel ondergronden zijn geschikt voor spackspuitwerk. Waar u rekening mee moet houden is dat een spackspuitwerk een vrij dunne laag is en er niet mee uitgevlakt of egaliseert kan worden. Hierom is het belangrijk dat de ondergrond zeer vlak en egaal zijn en kunnen eventuele kleine oneffenheden goed weggewerkt worden met deze laag. Het egaliseren is belangrijk om goed uit te voeren, als dit niet goed gebeurt zal het zichtbaar zijn in het eindresultaat. Als de ondergrond niet vlak genoeg is zal er een meslaag aangebracht moeten worden, dit is in feite pleisterwerk. Wanneer de ondergrond heel erg ongelijk is dan kan het nodig zijn dat eerst stucwerk moet worden uitgevoerd.

Afplakken vloeren en kozijnen voor spackspuitwerk

Bij het spuiten van spack ontstaat er veel spuitnevel en is het belangrijk dat alle meubels, deuren, kozijnen en ramen goed worden afgedekt. Wanneer dit niet gedaan wordt zullen de niet afgeplakte delen ook onder de spuitnevel komen te zitten. Dmv maskeerpapier en plastic plakken wij uw ramen af en op de vloer komt een stucloper te liggen, zodat alles na het spuiten schoon achter gelaten kan worden. Als wij zelf de vloeren afplakt en eventuele andere delen dan kunt u geld besparen per m2.

Kleuren spack

Als u gelijk de juiste lichte kleur spack kiest hoeft u het niet nadien nog in een kleur te sausen. Dit bespaart u nog eens aardig wat werk. De kleuren die gekozen kunnen worden zijn alle lichte ral kleuren. Wij laten de spack mengen op de kleur naar keuzen. Daardoor is sausen van de muren of plafonds dus niet meer nodig na het aanbrengen van het spackspuitwerk.

Schildersbedrijf MJF heeft jarenlange ervaring met spackspuitwerk en beschikt over vakmensen die werken volgens de laatste hoog waardige spuittechnieken. Bij nieuwbouwwoning wordt er eerst geadviseerd de eerste 2 jaar te kiezen voor renovlies behang. De nieuwgebouwde woning zal nog gaan werken en door het werken (zetten van de woning) zullen en kunnen er scheuren ontstaan.

spackspuitwerk stalen

Nieuwbouwwoningen spackspuitwerk

Spackspuitwerk ziet u vaak op plafonds in nieuwbouw woningen en appartementen. Dit wordt standaard door de bouwer van een nieuwbouwproject aangebracht, omdat het erg goedkoop en makkelijk en snel aan te brengen is. U kunt er voor kiezen om door de Schildersbedrijf MJF ook de wanden te laten spuiten met spack. Op deze manier is de afwerking van de wanden en en plafonds in uw nieuwbouw woning helemaal gelijk.

Spackspuitwerk prijzen

Spackspuitwerk prijzen varieren tussen de 7 en 10 euro per m2. Vaak wordt er een toeslag berekent als de klant spackspuitwerk op kleur wilt laten spuiten. Spackspuitwerk op de kleur is een stuk duurder dan normale witte spack, zoals u vaak in nieuwbouwwoningen op plafonds ziet. Prijzen van 3 a 6 euro zijn vaak te mooi om waar te zijn, omdat de spuiter dan alleen een korrellaag aanbrengt. Spackspuitwerk dient in 2 lagen te gebeuren 1 meslaag en 1 korrellaag. U goed spackspuiter kost naar ons idee minimaal 10 euro per m2.

Wat zijn verschillen tussen spackspuitwerk en spachtelputz?

Spachtelputz heeft een inwendig korrel structuur en spack een uitwendig korrel structuur. In spachtelputz zitten steentjes met verschillende diktes. Deze steentjes zorgen voor de structuur op de wanden. Spack hierin tegen is een kalkachtige pasta waar de stuctuur van wordt bepaalt door de lucht die in de spuitpistool kop wordt toegepast. De afstand en de grootte van de korrels wordt dus met name bepaald door de luchtdruk die uitgeoefend wordt op de nossel van de spuitkop. Spack is een gladde kalk gebonden materiaal, waarbij de structuurtjes worden bepaald door het uit elkaar blazen van het materiaal in de nozzel.

Uitvoering spackspuitwerk

Het daadwerkelijk spuiten van het spackspuitwerk met de hulp van een spack compressor gedaan. Door de nozzel in te stellen kan er bepaald worden hoe fijn, middel of grof de korrel moet worden. Sommige mensen vinden een fijne korrel bij spackspuitwerk mooi en andere mensen kiezen weer voor een grove korrel. Na het aanbrengen zal het werk moeten drogen. Dit heeft 1 a 2 dagen nodig om volledig uit te harden.

Goedkoop laten spackspuiten, offerte aanvragen

Bent u benieuwd wat de kosten zijn om uw woning te laten voorzien van spackspuitwerk door Schildersbedrijf MJF? Dan kunt u geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Wij zorgen voor een zeer scherpe offerte. De offerte voor het spackspuitwerk ontvangt u binnen 2 a 4 werkdagen.









    Lees ook eens over