Zolder platen spuiten in nieuwbouw

Nieuwbouwhuizen bieden vaak een schone, frisse lei om mee te werken. Je hebt de kans om de ruimte volledig naar jouw smaak in te richten en aan te passen. Een van de projecten die je in overweging kunt nemen, is het verven van de zolder platen. Het schilderen van zolder platen in een nieuwbouwhuis kan niet alleen de uitstraling van de ruimte verbeteren, maar ook een persoonlijke toets toevoegen.

Waarom zolder platen spuiten in nieuwbouw?

Het verven of latex spuiten van zolderplaten in een nieuwbouwhuis kan diverse voordelen met zich meebrengen:

 1. Persoonlijke expressie: Nieuwbouwhuizen worden vaak opgeleverd met standaard bruine of groene zolder platen. Door ze te verven, kun je de ruimte personaliseren en je eigen stijl en smaak weerspiegelen.
 2. Uitstraling verbeteren: Zelfs in nieuwe huizen kunnen zolder platen onvolkomenheden bevatten, zoals kleine vlekken of ongelijkmatigheden. Het schilderen van de zolderplaten kan deze imperfecties verbergen en een nettere, professionelere uitstraling creëren.
 3. Licht en ruimte: Door te kiezen voor een lichte kleur kun je de zolder optisch groter en lichter laten lijken. Dit is vooral handig als je de zolder wilt gebruiken als slaapkamer, kantoor of speelruimte.
 4. Bescherming en duurzaamheid: Het verven van zolderplaten kan helpen bij het beschermen van het onderliggende materiaal, zoals gipsplaat of hout. Dit kan de levensduur van de platen verlengen en ze beter bestand maken tegen vuil en slijtage.

Wij kunnen uw bruine en of groene zolder platen spuiten of verven met een roller met latex voor u. Deze zolder platen worden vaak in nieuwbouwhuizen gebruikt om ze zolders mee af te werken. U kunt ervoor kiezen de ze zelf te gaan sauzen met latex, of u kunt ervoor kiezen dit door ons te laten doen. Wij kunnen de latex eenvoudig spuiten of rollen op uw zolder. Als u de zolder platen zelf saust dan dient dit vaak 2 a 3 keer gedaan te worden. Daarom is het verstandig dit te laten spuiten door Schildersbedrijf MJF.

zolder platen verven

Groene of Bruine zolder platen verven of spuiten kosten per m2

De kosten voor het spuiten van zolder platen verven of spuiten per vierkante meter (m²) kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het oppervlak dat moet worden gespoten, de staat van de ondergrond, de benodigde voorbereiding en de mate van detaillering. Gemiddeld kunnen de kosten voor het spuiten van latexverf per m² ergens tussen de €12 en €15 liggen, maar dit kan variëren.

Hier zijn enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten:

 1. Oppervlakte: De omvang van het te schilderen oppervlak heeft een directe invloed op de kosten. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de kosten per vierkante meter meestal zijn, omdat er minder voorbereiding en overlap nodig is.
 2. Voorbereiding: De staat van de ondergrond is van cruciaal belang. Als er veel reparaties, schuren of andere voorbereidende werkzaamheden nodig zijn voordat de latexverf kan worden aangebracht, kunnen de kosten toenemen.
 3. Type latexverf: Er zijn verschillende soorten latexverf op de markt, variërend van standaardverf tot hoogwaardige verven met specifieke eigenschappen. De keuze van de verf kan de kosten beïnvloeden.
 4. Aantal lagen: Het aantal lagen verf dat moet worden aangebracht, heeft invloed op de kosten. Meer lagen vereisen meer arbeid en verf.
 5. Voorbereiding van de ruimte: Als meubels moeten worden verplaatst, vloeren moeten worden afgedekt en andere voorbereidingen moeten worden getroffen om de ruimte te beschermen, kan dit de kosten verhogen.
 6. Locatie: De kosten kunnen variëren afhankelijk van de regio. In duurdere stedelijke gebieden kunnen de tarieven hoger zijn dan in landelijke gebieden.
zolder platen verven

Het is belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende schilders en de details van de diensten die zij aanbieden zorgvuldig te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Zorg ervoor dat je begrijpt wat er bij de prijs is inbegrepen, inclusief eventuele voorbereidende werkzaamheden, materialen en afwerking. Zo kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw specifieke project krijgen.

Vraag hieronder een geheel vrijblijvende offerte aan:

  Kun je dakplaten schilderen?

  Dakplaten op zolder verven: welke soort latexverf gebruik je? Wil je groene of bruine dakplaten verven? In dat geval raden we het gebruik van een waterdamp doorlatende latexverf aan. Kies je voor een waterdamp doorlatende latexverf die isolerend is, dan heb je geen primer nodig. In principe hoef je op groene of bruine dakplaten nooit primer te gebruiken.