Glasweefselbehang met een licht structuurtje of toch renovlies?

Glasweefselbehang (structuurtjes, vis graat, ruit, etc) is een soort renovlies behang met meer glasvezels erin verwerkt. Als glasweefselbehang met lijm in aanraking komt dan zal het pas sterker worden als het traditionele renovlies behang dat verkocht wordt in Nederland. Het renovlies behang wat in Nederland verkocht wordt zit iets meer papier in verwerkt, dit heeft voordelen, maar ook nadelen. De meeste klanten kiezen in de praktijk voor renovlies behang 150 gram in hun nieuwe woning. Dit 150 gram renovlies behang is ruim voldoende om uw nieuwe woning mee af te werken.

Glasweefselbehang:

glasweefsel behang

Even een feit waar veel verwarring op internet over is:

 • Glasvezelbehang is geen soort behang, maar een verzamelnaam voor glasvlies behang (glad) en glasweefselbehang (structuur)
 • Glasweefselbehang is gemaakt van glasvezels en heeft een structuurtje, zoals bij visgraat, een klein ruitje etc
 • Glasvlies behang is glasweefselbehang alleen dan glad van structuur.
 • Renovlies behang heeft een nog gladdere toplaag dan glasvlies behang/glasvezelbehang en is gemaakt van glasvezels en papier.

Volgt u ons nog?

Alle 3 de soorten behang zijn geschikt voor nieuwbouwwoningen. Wij bieden zowel een renovlies, glasvlies als glasweefselbehang pakket aan.

Glasweefselbehang prijs

Wat moet u nu kiezen? glasweefselbehang (structuur) of renovlies behang (super glad) of glasvlies behang (sterker als renovlies en redelijk glad)

 • Voordelen renovlies behang: Makkelijk te verwerken, gladder van toplaag als glad glasvlies behang.
 • Nadelen renovlies behang: Iets meer papier, maar ook glasvezels (allen minder) maar nog steeds zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen. De meeste klanten kiezen voor renovlies behang, omdat dit ook goedkoper is en gladder na het sausen dan glasweefselbehang of glasvlies behang.
 • Voordelen glasvlies en glasweefselbehang: Is na het lijm verwerker sterker als renovlies behang.
 • Nadelen glasvlies behang en glasweefselbehang: Kan breken met hoeken om plakken en de naden zijn niet 100% weg te werken bij glasweefselbehang dit ivm de structuurtjes die het kan bevatten.

Grootste nadeel van glasvlies of glasweefselbehang is dat het duurder is als renovlies behang. Vraag geheel vrijblijvend bij ons een offerte aan voor renovlies, glasvlies of glasweefselbehang (structuurtje). Wij bieden alle pakketten aan per m2 inclusief een totale afwerking, zoals het sausen, kitten en plakken van het behang.

glasvezelbehang

Onze conclusie:

Heeft u een wat ruimer budget zou u kunnen kiezen voor glasvlies behang (glad en sterk) of glasweefselbehang (structuurtje), maar een renovlies behang pakket (extra glad) met glasvezels daarin verwerkt is ruim voldoende voor nieuwbouwwoningen en scheelt u toch aardig wat geld. U de keuze. 95% van onze klanten kiest een renovlies behanger pakket, dit scheelt al gauw een paar euro per m2.

Goedkoop alternatief voor stucwerk

Glasweefselbehang is goedkoper dan stucwerk, zelfs wanneer hier impregneren en spuiten van latex latex spuitwerk aan te pas komt. Bovendien is het glasvlies zo sterk dat het gemakkelijk scheuren overbrugt. Hierdoor worden lelijke scheuren aan het oog onttrokken. Glasweefsel is overschilder baar en makkelijk te verwijderen.

Strakke afwerking van nieuwbouwwoning

We adviseren glasweefsel voor nieuwbouwwoningen muren, maar ook voor een aanbouw of uitbouw bij bestaande woningen. Wij werken met topmerken zoals Sps, Sigma en Sikkens andere goede merken. Hierdoor bent u bij ons altijd verzekerd van de beste kwaliteit producten.

Glasweefselbehang in kleur afwerken

Wij rollen het glasweefselbehang in elke gewenste kleur.

Wat kost glasweefselbehang?

Schakel voor het aanbrengen van glasweefselbehang altijd een vakman in. Schildersbedrijf MJF heeft al vele jaren ervaring met het voorbehandelen van wanden, het aanbrengen van het behang en de afwerking. Hierbij werken we met een totaalpakket. De prijs berekenen we per vierkante meter, inclusief afwerking in een gewenste kleur.

Zie hieronder waar ons glasweefsel behang pakket uit bestaat:

 • Machinaal schuren van de wanden
 • Top kwaliteit glad glasweefselbehang in verschillende structuren, zoals een ruitje of visgraat
 • Het pakket is inclusief lijm
 • Aanbrengen van het glasweefselbehang door een vakman van Schildersbedrijf MJF.
 • Dekkend latex aanbrengen met een top kwaliteit latex die volledig afwasbaar is in kleur of in wit
 • Geen voorrijkosten in de straal van 25km
 • Geen verborgen kosten of addertjes onder het gras
 • Goede garantie op al het afgeleverde werk.

We berekenen geen voorrijkosten in een straal van 25 km vanaf ‘s-Gravenzande. In het glasweefselbehang pakket zijn alle kosten inbegrepen zonder addertjes onder het gras. U ontvangt een uitstekende garantie op al het geleverde werk.

Vraag hieronder geheel een vrijblijvende offerte aan: