Behang overschilderen

Behang overschilderen

Behang overschilderen Trends komen en trends gaan, en hoewel behang een eenvoudige manier is om een ​​nieuw patroon en kleur toe te voegen, wordt het een steeds meer verouderde stijl. Eerst en vooral – als u niet degene was die de laag behang aanbracht, zou u zich niet bewust zijn van de onvolkomenheden die eronder kunnen liggen, zoals aangetast gips en spijkergaten. Bovendien kijk je misschien naar je muur en probeer je te bepalen hoeveel lagen papier er zijn aangebracht, en het verwijderen van slechts één laag behang is een moeilijke taak, laat staan ​​dat je met meerdere lagen te maken krijgt.

Als je snel een opknapbeurt nodig hebt, kun je binnen een paar uur spectaculaire resultaten krijgen door gewoon over je behang te schilderen.Hoewel het schilderen van je behang door de meeste professionals niet wordt geadviseerd, kan het kiezen van de juiste gereedschappen en technieken helpen om je kamer te verjongen zonder al te veel geld uit te geven. Ga door met het lezen van dit artikel met een probleemloze stapsgewijze handleiding over hoe u over behang kunt schilderen.

Kun je behang overschilderen?

Het simpele antwoord is ja, hoewel anderen het daar misschien niet mee eens zijn. Zoals gezegd, als je een professional of verffabrikant vraagt, zullen ze je adviseren om je behang helemaal te strippen en eerst eventuele lijmresten te verwijderen voordat je overweegt te schilderen. Soms, vooral als het verkeerd wordt gedaan, kan het strippen of verwijderen van je behang veel schade aanrichten aan de onderliggende muur. Door de juiste apparatuur, primers en verven te selecteren, kunt u uw verfklus snel klaren en ziet u er binnen een paar uur fris uit.

📝 Extra Info: Schade aan uw basismuur kan worden veroorzaakt als het behang op onafgewerkte gips of gipsplaten is aangebracht.

Zoek het type achtergrond uit

Toegang krijgen tot en bepalen welk type behang je hebt, is je eerste stap voordat je overweegt je verf te openen en je penseel te pakken. Voor verschillende soorten wandbekleding moet u andere technieken volgen.

Papier of vinyl gecoat papier kan bijvoorbeeld gemakkelijk worden geverfd, zolang u de muur maar goed voorbereidt en goed voorstrijkt. Onjuiste primer- en voorbereidingsmethoden kunnen ertoe leiden dat de naden en randen van het papier omhoog komen.

Er zijn ook enkele bekledingen, zoals vinyl met een zware stofrug , die niet worden aanbevolen om te schilderen en die moeten worden verwijderd en die veel gemakkelijker te verwijderen zijn dan andere materialen.

Wanneer je niet over behang moet schilderen

Zoals hierboven vermeld, moet sommige behang gewoon niet worden geverfd, zoals vinyl met een stofrug, en gelukkig is dit soort behang niet al te moeilijk te verwijderen. Bij het onderzoeken van de staat van uw behang moet u echter op verschillende plaatsen letten op afbladderen, aangezien dit een belangrijke indicator is voor wanneer u niet moet overwegen hoe u over behang heen moet schilderen.

🔥 Hete tip: slechte kandidaten om over te schilderen zijn meestal gemakkelijk te verwijderen, en goede kandidaten om te ontdekken hoe je over behang heen kunt schilderen, zijn moeilijk te verwijderen.

Onderzoek uw behang nauwkeurig op eventuele beschadigingen en zoek het materiaal uit voordat u een verflaag aanbrengt, want het verwijderen van overschilderd behang is moeilijker dan behang zonder verf.

🔑 Belangrijkste aandachtspunten: uw muurbekleding moet volledig schoon zijn en er mogen geen tekenen van scheuren of afbladderen zijn. Als u doorgaat met schilderen over de scheuren, zal uw verfbeurt loslaten en de onvolkomenheden die u probeerde te verbergen, accentueren.

Over behang overschilderen: stap voor stap

Houten ladder en verfmaterialen voor artikel hoe over behang te schilderen
Fotocredits: Pexels.com
Inmiddels zou je moeten hebben bepaald welk type behang je hebt, en ook moeten hebben gecontroleerd op eventuele onvolkomenheden zoals afbladderen of scheuren die je behang ongeschikt maken voor verf. Als uw materiaal en omstandigheden geschikt zijn, lees dan verder voor onze gids over hoe u over behang kunt schilderen.

STAP EEN: Maak het behang schoon
Zoals met de meeste verfklussen, inclusief die welke in eerdere blogposts zijn onderzocht, zoals rolluiken , gevelbeplating en gebeitst hout , hangt het succes van elk doe-het-zelfproject af van een grondige voorbereiding.Gebruik een vochtige doek om uw behangmuren af ​​te vegen om stof en vuil van de muren te verwijderen – dit is belangrijk, anders blijft uw primer of verf niet aan de muur plakken.

Als u vindt dat het behang vuil of vettig is, kunt u een chemische reiniger gebruiken die gewoonlijk TSP of trinatriumfosfaat wordt genoemd.TSP is erg sterk en moet worden verdund met water in een emmer. Voordat u de oplossing mengt, moet u ervoor zorgen dat u zich in een goed geventileerde ruimte bevindt en dat u beschermende kleding, een veiligheidsbril, handschoenen en een masker draagt.

ℹ️ Verhouding: een halve kop TSP voor elke twee gallons water.

Je kunt de TSP op je muren aanbrengen met een schone kwast of een spons. Probeer de muren niet met de oplossing te doordrenken – het kan de lijm onder het behang zachter maken, waardoor de hechting kan losraken. Nu de TSP is opgedroogd, gebruikt u een vochtige doek – zorg ervoor dat deze niet druipnat is – om de chemische stof van de muur te verwijderen.

⚠️ Wees voorzichtig : voorzichtig zijn is de sleutel, als u niet genoeg water gebruikt, wordt de chemische stof niet volledig verwijderd en zal de verf niet goed hechten. Als u te veel water gebruikt, kan het papier beschadigd raken en kunt u niet schilderen.

Geef de muren voldoende tijd om te drogen voordat u naar de volgende stap gaat.

STAP TWEE: Zoek naar beschadigingen en voeg waar nodig lijm of afdichtmiddel toe
Het laatste dat je wilt zien nadat je klaar bent met schilderen over je behang, is het afpellen van lagen. Om loskomen te voorkomen, kunt u behangnaadlijm aanbrengen op het meest kwetsbare gedeelte van het behang, meestal de naad waar het papier het plafond en de vloer raakt.

💭 Denk eraan : U dient slechts een dunne laag lijm aan te brengen om losse fragmenten te verwijderen. Als u geen naadlijm heeft, kunt u de gebieden ook optillen met een plamuurmes. Je moet eventuele losse delen wegsnijden en ze vervolgens vullen met spackle; dit helpt om een ​​glad en egaal oppervlak te creëren. Als je spackle gebruikt, moet je het gebied licht schuren en een vochtige doek gebruiken om het stof te verwijderen.

🔥 Hete tip: als je een textuur hebt die je niet zichtbaar wilt hebben, moet je het papier opschuren totdat de textuur niet meer waarneembaar is.

STAP DRIE: Schilderstape – gieten en afsnijden
een vrouw die in haar plafond snijdt voordat ze begint te schilderen
Maskeer met je schilderstape alle gebieden waar je geen verf op wilt krijgen, zoals je lijstwerk, plint en versieringen.

STAP VIER: Prime de muren
Ongeacht de topcoat die u kiest, of deze nu op oliebasis of op waterbasis is, u wilt een primer op oliebasis gebruiken. U wilt beslist geen primer op water- of latexbasis gebruiken, omdat de primer in het behang kan trekken en uw hechting kan losmaken. Net zoals bij elke verfbeurt, wil je een penseel gebruiken om je hoeken en randen in te snijden en dan met je roller naar binnen gaan om de rest van de muur te bedekken. Controleer de aanwijzingen van uw fabrikant voor droog- of uithardingstijden en zorg ervoor dat u de primer de hele tijd laat drogen.

🔑 Belangrijk feit: primer-sealers bieden niet alleen een perfect oppervlak waarop de verf zich kan hechten, maar ze verminderen ook de kans op afbladderen en scheuren.

STAP VIJF: Breng je eerste verflaag aan
een felgekleurde muur met behangpapier voor artikel hoe over behang te schilderen
Nu je muur goed is voorbereid en geprimed, is hij klaar om te worden geverfd. Sommige mensen besluiten misschien om hun muren niet af te dichten en te primen , maar het is altijd aan te raden dat u dit doet om ervoor te zorgen dat u begint met schilderen met het best mogelijke oppervlak.

U moet ervoor kiezen om verf op oliebasis te gebruiken wanneer u zich voorbereidt op het coaten van uw behang. Net zoals je deed in de primerfase, gebruik je een verfkwast om hoeken en randen te snijden en gebruik je vervolgens je roller om de rest van de muur te bedekken. Meestal heb je ongeveer twee lagen nodig om je behang te bedekken, en zorg ervoor dat er voldoende droogtijd tussen elk van je lagen zit. Als je behang met harde gedurfde patronen wilt bedekken, of als je donkergekleurd behang wilt bedekken met lichtgekleurde verf, heb je meer lagen nodig.

STAP ZES: Tussen de lagen schuren
Geef je eerste laag voldoende tijd om te drogen. Tijdens je droogtijd kun je overwegen om over je muur te schuren. Hoewel het een vervelende klus is, zal het schuren helpen om eventuele onvolkomenheden te verbergen en zo uw voltooide project te verbeteren.

🧠 Niet vergeten: als je ervoor kiest om tussen je eerste en tweede laag te schuren, gebruik dan een schone doek om eventuele stofresten te verwijderen. Volg daarna de bovenstaande stappen bij het aanbrengen van uw tweede verflaag en breng ten slotte een toplaag naar keuze aan om uw werk af te dichten.Stap achteruit en kijk naar je verjongde muur, geen vermoeid uitziend, verouderd behang meer!

Materialen voor behang overschilderen:

Trinatrium fosfaat
Bril, handschoenen en maskers
Hulpmiddelen:

  • Emmer
  • Spons
  • Zachte doek
  • Plamuurmes
  • Penseel
  • Verfroller
  • Materialen: Behangnaadlijm Schilderstape Schuurpapier korrel 150 tot 180 Op olie gebaseerde primer of sealer Op olie gebaseerde verf

Sammentvatting behang over schilderen

Leren schilderen over behang is een vrij eenvoudige klus, en in sommige gevallen is het de voorkeursmethode in plaats van je behang te verwijderen. Net als de meeste doe-het-zelf- of huisverbeteringstaken, hangt het voltooide project meestal af van de hoeveelheid moeite, toewijding en tijd die je in het project steekt zodra je begint. Volledige aandacht voor de voorbereiding is essentieel en u moet uw tijd nemen door deze processen om ervoor te zorgen dat u het best mogelijke oppervlak heeft om mee te werken.

Onderzoek uw muren zorgvuldig en let op eventuele scheuren of schilfers, aangezien deze zichtbaar zijn door uw lakwerk en de uiteindelijke look verpesten. Denk er altijd aan om erachter te komen met wat voor soort behang u werkt, aangezien sommige niet kunnen worden geverfd, zoals zwaar vinyl met stofrug.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]