Vliesbehang aanbrengen in uw nieuwe woning?

Bent u op zoek naar een duurzame en gemakkelijke manier om uw muren te decoreren? Dan is vliesbehang misschien wel de perfecte oplossing voor u! Vliesbehang is een soort behang dat stevig en scheurbestendig is en waarmee u uw muren kunt bedekken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over deuken, slijtage of verkleuring.

Maar hoe zorgt u ervoor dat het vliesbehang op de juiste manier wordt aangebracht, zodat het er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook jarenlang meegaat? Bij Schildersbedrijf MJF hebben we veel ervaring met het aanbrengen van vliesbehang en helpen we u graag bij het creëren van de gewenste uitstraling voor uw interieur.

In deze sectie zullen we uitleggen hoe gemakkelijk het is om vliesbehang aan te brengen in uw nieuwe woning. We zullen praktische tips en advies delen om ervoor te zorgen dat u een perfect resultaat behaalt. Bij Schildersbedrijf MJF zijn wij gespecialiseerd in behangen met vliesbehang en bieden wij onze expertise aan om u te helpen bij het creëren van de gewenste uitstraling voor uw interieur.

Belangrijkste Punten

 • Vliesbehang is een duurzame en scheurbestendige oplossing voor het decoreren van uw muren
 • Het aanbrengen van vliesbehang is relatief eenvoudig en vereist weinig voorbereiding
 • Vliesbehang is online te koop en er zijn veel voordelige aanbiedingen beschikbaar
 • Het is mogelijk om vliesbehang zelf aan te brengen, maar het inhuren van professionals kan een perfect resultaat garanderen
 • Bij Schildersbedrijf MJF zijn wij gespecialiseerd in behangen met vliesbehang en bieden wij onze expertise aan om u te helpen bij het creëren van de gewenste uitstraling voor uw interieur

Waarom kiezen voor vliesbehang?

Behangpapier is er in vele soorten en maten, maar vliesbehang biedt een aantal unieke voordelen in vergelijking met traditioneel behang. Bij Schildersbedrijf MJF zijn wij gespecialiseerd in het aanbrengen van vliesbehang en we willen graag enkele redenen delen waarom wij zo enthousiast zijn over dit type behangpapier.

Wat is vliesbehang?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat vliesbehang precies is. Vliesbehang bestaat uit een combinatie van papier en polyester, waardoor het zeer sterk en duurzaam is. In tegenstelling tot traditioneel behang, wordt de lijm rechtstreeks op de muur aangebracht in plaats van op het behangpapier zelf. Dit maakt het aanbrengen van vliesbehang veel gemakkelijker en sneller.

Voordelen van vliesbehang

Er zijn verschillende voordelen van vliesbehang die het de moeite waard maken om te overwegen:

Voordelen van vliesbehang
1. DuurzaamheidVliesbehang is erg sterk en kan jarenlang meegaan zonder beschadiging of verkleuring.
2. Eenvoudige applicatieMet de lijm rechtstreeks op de muur aanbrengen, is vliesbehang gemakkelijker aan te brengen dan traditioneel behang. Bovendien is het gemakkelijk te verwijderen zonder de muur te beschadigen.
3. OverschilderbaarheidVliesbehang kan zonder problemen overschilderd worden, waardoor u de mogelijkheid heeft om uw kleurenpalet te veranderen zonder het behang te hoeven vervangen.
4. BeschikbaarheidVliesbehang is verkrijgbaar bij verschillende winkels, waaronder Gamma. Hierdoor is er een brede keuze aan ontwerpen en stijlen, voor zowel moderne als klassieke interieurs.
5. KostenbesparendHoewel de aanschafprijs van vliesbehang soms hoger kan zijn dan traditioneel behang, kan het in de lange termijn kostenbesparend zijn omdat het duurzamer is en gemakkelijker aan te brengen.

Kortom, vliesbehang biedt een aantal belangrijke voordelen die zeker de moeite waard zijn om te overwegen bij het kiezen van behangpapier voor uw interieur. Bij Schildersbedrijf MJF zijn wij altijd beschikbaar om u verder te adviseren over de mogelijkheden en voordelen van vliesbehang.

Het juiste vliesbehang kiezen

Bij het kiezen van vliesbehang is het belangrijk om te letten op de laatste trends en ontwerpen. Op die manier kunt u kiezen voor een stijl die past bij uw smaak en interieur. Bij Schildersbedrijf MJF zijn we altijd op de hoogte van de laatste trends op het gebied van vliesbehang en adviseren we u graag bij het maken van de juiste keuze.

Vliesbehang trends

Bij het kiezen van vliesbehang is het belangrijk om te kijken naar de laatste trends.

Een van de nieuwste trends op het gebied van vliesbehang is het gebruik van natuurlijke texturen en materialen. Denk hierbij aan behang met een hout-, beton- of steenlook. Dit zorgt voor een stoere en natuurlijke uitstraling in uw interieur.

Daarnaast is ook behang met patronen nog steeds populair. Van geometrische vormen tot bloemenprints, er is altijd wel een patroon dat past bij uw persoonlijke smaak.

Tot slot is ook behang met een metallic look nog steeds in opkomst. Dit type behang geeft uw interieur een luxe uitstraling en kan mooi gecombineerd worden met andere metallic accessoires of meubels.

Voorbereidingen voor het aanbrengen van vliesbehang

Alvorens we kunnen starten met het aanbrengen van vliesbehang, moeten we de nodige voorbereidingen treffen. Hieronder vindt u enkele belangrijke stappen die u moet uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw vliesbehang correct en duurzaam wordt aangebracht.

Stap 1: Maak de muren glad en schoon

Het is essentieel dat de muren waarop u het vliesbehang wilt aanbrengen glad en schoon zijn. Verwijder eventueel oud behangpapier of oneffenheden door het oppervlak te schuren of te plamuren. Zorg ervoor dat het oppervlak goed droog en stofvrij is voordat u verder gaat.

Stap 2: Meet en snijd het vliesbehang op maat

Om ervoor te zorgen dat uw vliesbehang perfect past en er professioneel uitziet, moet u de juiste afmetingen bepalen. Meet de hoogte en breedte van de muur en voeg enkele centimeters toe zodat u het behang kunt afsnijden. Snijd het behang vervolgens op de juiste maat met een scherp behangmes.

Tip:Begin met het snijden van het behang vanaf de bovenkant van de muur naar beneden. Zo voorkomt u dat u het behang te kort afknipt en dat er een lelijke naad ontstaat onderaan de muur.

Stap 3: Bereid de behanglijm voor

Voordat u het vliesbehang kunt aanbrengen, moet u behanglijm aanmaken. Lees de instructies op de verpakking van de behanglijm zorgvuldig door en volg deze nauwkeurig op. Gebruik een schone emmer en een roerstokje om de behanglijm te mixen. Laat de lijm enkele minuten rusten en mix opnieuw.

Stap 4: Breng de behanglijm aan

Nu is het tijd om de behanglijm op de muur aan te brengen. Gebruik een grote kwast of roller om de behanglijm gelijkmatig en dun aan te brengen. Werk van boven naar beneden en gebruik voldoende lijm om ervoor te zorgen dat het behang goed hecht aan de muur.

Tip:Werk niet te langzaam, anders kan de behanglijm opdrogen voordat u het behang kunt aanbrengen.

Stap 5: Plaats het vliesbehang op de muur

Nu kunt u het vliesbehang op de muur plaatsen. Begin bovenaan de muur en zorg ervoor dat het behang recht hangt. Gebruik een behangborstel om het behang goed te positioneren en eventuele luchtbellen te verwijderen. Druk het behang voorzichtig aan met uw handen en ga door met het aanbrengen van de rest van het behang.

Stap 6: Snijd het overtollige behang af

Snijd het overtollige behang af met een mes langs de randen van de muur en rondom stopcontacten of andere obstakels. Zorg ervoor dat u niet te diep snijdt en de muur beschadigt.

Stap 7: Laat het behang drogen

Nu is het tijd om het behang te laten drogen. Het drogen kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de omstandigheden in de kamer. Raadpleeg de instructies op de verpakking van de behanglijm om te zien hoe lang het moet drogen voordat u verder kunt gaan.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kunt u vliesbehang op een professionele manier aanbrengen en genieten van het mooie resultaat in uw vernieuwde woning.

Het aanbrengen van vliesbehang stap voor stap

Als u eenmaal het juiste vliesbehang hebt gekozen voor uw interieur en de muur heeft voorbereid, is het tijd om het behang daadwerkelijk aan te brengen. Het aanbrengen van vliesbehang is relatief eenvoudig en kan zelfs door beginners worden gedaan. Volg deze stapsgewijze handleiding om het perfecte resultaat te verkrijgen.

 1. Behanglijm aanmakenMaak de behanglijm aan volgens de instructies op de verpakking. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid water en lijm te gebruiken om klontjes te voorkomen.
 2. Behang positionerenBegin in een hoek van de kamer en meet de breedte van de muur om de breedte van het behang te bepalen dat u nodig heeft. Snijd het behang op maat en plaats het op de muur, beginnend van boven naar beneden. Houd het behang op zijn plaats met schilderstape totdat u zeker weet dat het perfect gepositioneerd is.
 3. Behang vastzettenBegin bij het midden van het behang en werk langzaam naar buiten en naar boven en beneden. Gebruik een behangborstel om het behang glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Zorg ervoor dat de randen en hoeken goed vastzitten.
 4. Behang snijdenSnijd het overtollige behang af langs de boven- en onderkant van de muur met een scherp mesje. Gebruik een liniaal om rechte lijnen te maken en voorkom dat u te veel druk uitoefent, om scheuren te voorkomen.
 5. Naden aandrukkenDruk met een behangroller of uw vingers stevig op de randen van het aangebrachte behang om ervoor te zorgen dat de naden goed aansluiten. Veeg eventuele overtollige lijm af met een vochtige spons of doek.

Met deze eenvoudige stappen kunt u uw muren gemakkelijk en snel bekleden met vliesbehang, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van het eindresultaat.

Tips voor een perfect resultaat

Wanneer u vliesbehang aanbrengt, wilt u er zeker van zijn dat het er perfect uitziet. Hier zijn enkele handige tips om u te helpen het gewenste resultaat te bereiken:

Voorbereiding is essentieel

Zorg ervoor dat uw muur glad en schoon is voordat u het vliesbehang aanbrengt. Dit kan helpen voorkomen dat luchtbellen ontstaan. Als uw muur niet helemaal glad is, dan kunt u deze opvullen met vulmiddel. Vergeet niet om de muur goed te laten drogen voordat u het vliesbehang aanbrengt.

Zorg voor voldoende behanglijm

De kwaliteit van de behanglijm is cruciaal voor een goed resultaat. Zorg ervoor dat u voldoende behanglijm aanbrengt op de muur en op het behang. Laat de lijm enkele minuten intrekken voordat u het vliesbehang aanbrengt.

Positioneer het behang zorgvuldig

Plaats het vliesbehang voorzichtig op de muur en positioneer het zodat het goed past. Als het behang niet goed zit, dan kan dit leiden tot scheuren of luchtbellen. Gebruik een behangborstel om het behang glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen.

Wees geduldig bij het snijden

Wanneer u het vliesbehang snijdt, is het belangrijk om geduldig te zijn en nauwkeurig te werken. Gebruik een scherp mes en snijd het vliesbehang langzaam en voorzichtig op maat. Wees extra voorzichtig bij het snijden rondom deuren, ramen en hoeken.

Gebruik een liniaal voor een perfecte snede

Een liniaal kan helpen om rechte lijnen te snijden en een perfecte snede te maken. Plaats de liniaal op de gewenste snijlijn en gebruik het mes om het vliesbehang langs de liniaal te snijden. Dit helpt om een rechte snede te maken en voorkomt dat het behang scheurt.

Gladstrijken voor een naadloze afwerking

Nadat u het vliesbehang heeft aangebracht, is het belangrijk om het nogmaals glad te strijken met een behangborstel of een spatel. Dit helpt om eventuele luchtbellen of vouwen te verwijderen en zorgt voor een naadloze afwerking.

Tip: Het gebruik van een spatel kan vooral handig zijn bij het gladstrijken van het vliesbehang rondom hoeken en randen.

Neem de tijd

Neem de tijd bij het aanbrengen van vliesbehang en zorg ervoor dat u voldoende tijd uittrekt voor het proces. Het is beter om rustig en zorgvuldig te werken dan te haasten en fouten te maken.

Met deze tips en adviezen kunt u ervoor zorgen dat u een perfect resultaat behaalt bij het aanbrengen van vliesbehang in uw nieuwe woning. Bij Schildersbedrijf MJF helpen we u graag bij het creëren van de gewenste uitstraling voor uw interieur. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onderhoud en reiniging van vliesbehang

Bij Schildersbedrijf MJF begrijpen we dat uw vliesbehang er op zijn best uit moet zien gedurende vele jaren. Daarom zullen we in deze sectie enkele tips delen over hoe u uw behang kunt onderhouden en reinigen om ervoor te zorgen dat het er zo lang mogelijk als nieuw uitziet.

Reinigen van vliesbehang

Vliesbehang is over het algemeen duurzamer dan traditioneel behangpapier, maar het is nog steeds belangrijk om het goed te reinigen om beschadigingen en verkleuringen te voorkomen. Hier zijn enkele tips voor het reinigen van uw vliesbehang:

 • Gebruik altijd een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstelmondstuk om het behang stofvrij te maken.
 • Als u vlekken op uw behang opmerkt, gebruik dan een zachte doek of spons en een mild reinigingsmiddel om deze voorzichtig schoon te maken. Test het reinigingsmiddel eerst op een onopvallende plek voordat u het op het hele behang gebruikt.
 • Agressieve reinigingsmiddelen, schurende materialen en water moeten worden vermeden om beschadiging of verkleuring van het behang te voorkomen.

Onderhoud van vliesbehang

Vliesbehang is relatief onderhoudsvrij, maar er zijn nog steeds enkele dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat het er op zijn best uitziet. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van uw vliesbehang:

 • Houd het behang uit direct zonlicht om verkleuring te voorkomen.
 • Vermijd scherpe voorwerpen en krassen op het behang.
 • Controleer regelmatig op tekenen van slijtage en repareer deze zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u uw vliesbehang in optimale staat houden en ervoor zorgen dat het nog vele jaren meegaat.

Vliesbehang online kopen

Als u op zoek bent naar vliesbehang, dan kunt u dit heel gemakkelijk online kopen. Er zijn verschillende websites waar u vliesbehang kunt vinden, zoals bijvoorbeeld Gamma, Karwei en Praxis. Het voordeel van online shoppen is dat u een ruim assortiment heeft en vaak profiteert van scherpe aanbiedingen en prijzen.

Voordat u vliesbehang online gaat kopen, is het wel belangrijk om rekening te houden met enkele zaken. Zo is het handig om van tevoren de afmetingen van de muren op te meten, zodat u precies weet hoeveel vliesbehang u nodig heeft. Daarnaast is het goed om te kijken naar het patroon en de kleur van het behang, om te bepalen of het past bij de rest van uw interieur.

Bij de meeste webshops kunt u het vliesbehang eenvoudig bestellen en laten bezorgen. En als u vragen heeft over het assortiment of de bestelprocedure, dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice.

Vliesbehang aanbrengen door professionals

Bij Schildersbedrijf MJF hebben wij jarenlange ervaring in het aanbrengen van vliesbehang. Wij begrijpen dat het aanbrengen van behang een tijdrovende klus kan zijn en dat het resultaat niet altijd is wat u voor ogen had. Wij bieden onze gespecialiseerde diensten aan om ervoor te zorgen dat het vliesbehang in uw woning perfect wordt aangebracht.

Onze professionals hebben uitgebreide kennis van de verschillende soorten vliesbehang en weten precies hoe het behang moet worden aangebracht om het beste resultaat te behalen. We beginnen altijd met het grondig voorbereiden van de muren, zodat het behang perfect hecht en er geen luchtbellen ontstaan.

Wij werken secuur en zorgen ervoor dat het vliesbehang naadloos aansluit op uw muren. Bovendien werken we snel en efficiënt, waardoor u niet lang hoeft te wachten voordat u kunt genieten van uw vernieuwde interieur.

Onze klanten zijn altijd tevreden met het resultaat van ons werk, en wij streven ernaar om onze klanten de beste service te bieden. Als u ervoor kiest om uw vliesbehang door ons te laten aanbrengen, kunt u erop vertrouwen dat u een perfect eindresultaat krijgt.

Waarom kiezen voor een professioneel behangbedrijf?

Hoewel het aanbrengen van vliesbehang niet bijzonder moeilijk is, kan het toch een lastige klus zijn om het behang perfect aan te brengen. Door te kiezen voor een professioneel behangbedrijf, zoals Schildersbedrijf MJF, kunt u er zeker van zijn dat het behang perfect wordt aangebracht en dat u niet hoeft te worstelen met lastige hoekjes en randen.

Bovendien bespaart u tijd doordat u niet zelf aan de slag hoeft te gaan met behanglijm en het precies op maat snijden van het behang. Onze professionals hebben alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand om de klus snel en efficiënt te klaren.

Tot slot biedt het inhuren van een professioneel behangbedrijf u gemoedsrust. U hoeft zich geen zorgen te maken over het eindresultaat en kunt ontspannen terwijl wij het werk voor u doen.

Conclusie

Bedankt dat u onze gids over het aanbrengen van vliesbehang heeft gelezen. We hopen dat we u hebben kunnen inspireren om vliesbehang te kiezen als een duurzame en gemakkelijke oplossing voor uw interieur.

Prachtige uitstraling

Het aanbrengen van vliesbehang is een geweldige manier om uw muren een prachtige uitstraling te geven. En het beste van alles is dat het gemakkelijk aan te brengen is, zowel voor doe-het-zelvers als voor professionals zoals wij.

Onderhoudsarm

Vliesbehang is ook onderhoudsarm en duurzaam, waardoor het een slimme keuze is voor mensen die weinig tijd hebben voor onderhoud. U kunt het gemakkelijk schoonmaken en het gaat jarenlang mee.

Professionele hulp

Als u hulp nodig heeft bij het aanbrengen van vliesbehang, dan staan wij van Schildersbedrijf MJF graag voor u klaar. Onze professionals hebben de ervaring en expertise om ervoor te zorgen dat uw vliesbehang perfect wordt aangebracht.

Dankzij onze praktische tips en advies kunt u zelfs als doe-het-zelver aan de slag met vliesbehang. Of u nu kiest voor een eenvoudig design of juist een complex patroon, met vliesbehang kunt u gemakkelijk de gewenste uitstraling creëren voor uw interieur.

  FAQ

  Hoe gemakkelijk is het om vliesbehang aan te brengen in mijn nieuwe woning?

  Het aanbrengen van renovlies behang is relatief eenvoudig. Met praktische tips en advies kunt u een perfect resultaat behalen. Bij Schildersbedrijf MJF zijn we gespecialiseerd in behangen met vliesbehang en bieden we onze expertise aan om u te helpen bij het creëren van de gewenste uitstraling voor uw interieur.

  Waarom zou ik kiezen voor vliesbehang?

  Vliesbehang heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel behang, zoals duurzaamheid en eenvoudige applicatie. Daarnaast is vliesbehang verkrijgbaar bij Gamma en zijn er momenteel vele voordelige aanbiedingen beschikbaar.

  Hoe kies ik het juiste vliesbehang?

  Het kiezen van het juiste vliesbehang is essentieel voor het behalen van het gewenste resultaat. We zullen de laatste vliesbehang trends bespreken en u inspireren met verschillende ontwerpen en stijlen.

  Welke voorbereidingen moet ik treffen voor het aanbrengen van vliesbehang?

  Voordat u begint met het aanbrengen van vliesbehang, is het belangrijk om uw muren glad en schoon te maken. We zullen ook tips delen over het meten en snijden van het vliesbehang voor de beste pasvorm.

  Wat zijn de stappen voor het aanbrengen van vliesbehang?

  We zullen een stapsgewijze handleiding geven voor het correct aanbrengen van vliesbehang. We behandelen alle belangrijke stappen, van het aanmaken van de behanglijm tot het positioneren en vastzetten van het behang.

  Heb je tips voor een perfect resultaat bij het aanbrengen van vliesbehang?

  We zullen enkele handige tips delen om ervoor te zorgen dat u een perfect resultaat behaalt bij het aanbrengen van vliesbehang, zoals het voorkomen van luchtbellen en het gladstrijken van het behang voor een naadloze afwerking.

  Hoe onderhoud en reinig ik vliesbehang?

  Vliesbehang vereist weinig onderhoud. We zullen bespreken hoe u uw vliesbehang kunt reinigen en onderhouden, zodat het jarenlang meegaat.

  Waar kan ik vliesbehang online kopen?

  We zullen verschillende online winkels en websites noemen waar u vliesbehang kunt vinden. Daarnaast geven we tips over waar u op moet letten bij het kopen van vliesbehang, zoals de afmetingen en het patroon.

  Is het beter om vliesbehang zelf aan te brengen of professionals in te huren?

  Hoewel het aanbrengen van vliesbehang relatief eenvoudig is, kan het wenselijk zijn om professionals in te huren voor een perfect resultaat. We zullen de voordelen van het inhuren van een professioneel behangbedrijf benadrukken.

  Wat hebben we besproken in dit artikel over vliesbehang aanbrengen?

  We hebben laten zien hoe gemakkelijk het is om vliesbehang aan te brengen in uw nieuwe woning en we hebben praktische tips en advies gedeeld voor een perfect resultaat. Met vliesbehang kunt u uw interieur een prachtige en duurzame uitstraling geven.