wanden plafond spuiten

Voor welke toepassingen is het de moeite waard om een ​​airless verfspuit aan te schaffen?
Inhoudsopgave
Over het algemeen zijn er geschikte verfspuitsystemen voor alle toepassingsgebieden, gaande van lakken en vernissen, primers, dispersieverven, lijmen tot dakcoatings en brandbeveiliging, maar ook vulstoffen en bitumen.

Er zijn grote spuitapparaten om in korte tijd veel materiaal te spuiten, maar ook kleine modellen voor het aanbrengen van zeer kleine hoeveelheden materiaal.

Naast airless zijn ook andere spuittechnieken zoals HVLP (high volume low-pressure) of air-assisted (airmix en aircoat) mogelijk.

Voor welke klussen is de aanschaf van een verfspuitmachine de moeite waard?
Theoretisch kan men voor bijna elk schilderwerk een verfspuit gebruiken. De vraag is of het zin heeft, met name wat betreft de aanschaf- en exploitatiekosten.

Om deze vraag te beoordelen, moet men rekening houden met verschillende factoren om de potentiële voordelen te bepalen: de factoren zijn onder meer de te schilderen gebieden, de gebruiksfrequentie, de materialen die u wilt spuiten en het soort projecten.

Wat kost het om een ​​airless verfspuit aan te schaffen?
Het gebruik van airless verfspuiten is vooral in grote oppervlakken de moeite waard vanwege het voordeel van de hogere werksnelheid. Vroeger was de vuistregel: gebruik een verfspuit vanuit een 3-kamerappartement en schilder alles wat kleiner is dan die roller en kwast.

Deze regel is nu alleen maar achterhaald, aangezien er nu kleinere en compactere airless units zijn. Daarnaast zijn er nieuwe technieken, zoals het HEA-systeem van Wagner of Graco’s FFLP-technologie, die zijn ontworpen om de vorming van overspray te helpen verminderen.

Goedkope doe-het-zelf-apparatuur en deze nieuwe technieken helpen om snel en economisch aan kleinere projecten te werken.

Hoe vaak wil je verf spuiten?
In principe kan worden gezegd dat het regelmatig gebruik de winstgevendheid verhoogt en de aanschaf van een verfspuit rechtvaardigt.

Er zijn nu echter goedkope instapmodellen, die ook geschikt zijn voor gebruikers die maar een paar keer per jaar een verfspuit nodig hebben. Voor gebruikers die een airless unit slechts zeer onregelmatig of voor slechts één project willen gebruiken, is er altijd de mogelijkheid om een ​​verfspuitunit te huren of een gebruikte spuitunit aan te schaffen.

Voor welke materialen en projecten?
Zoals eerder vermeld, is het gebruik van airless-apparaten vooral voor grote oppervlakken de moeite waard. Bijzonder economisch is het gebruik in bijvoorbeeld casco constructies, ondergrondse garages of het aanbrengen van compounds. Hier zijn slechts enkele voorbereidende werkzaamheden (zoals maskeren) nodig en kunt u snel grote oppervlakken coaten.

Maar ook bij kleine projecten, zoals het schilderen van radiatoren, kozijnen, deuren en trappen, is het gebruik van spuittechniek de moeite waard. Net als bij tussenliggende projecten, zoals het schilderen van binnenmuren of gevels. Een andere factor die een belangrijke rol speelt, is de oppervlaktestructuur.

Bij bijvoorbeeld ruwe of sterk gestructureerde oppervlakken zoals grof pleisterwerk of stucwerk, garandeert het gebruik van airless-apparaten een snelle en hoogwaardige materiaaltoepassing. Maar ook bij kleinere projecten zoals het aanbrengen van vernis op radiatoren met veel wendingen en moeilijk bereikbare plekken, biedt spuiten veel voordelen.

Vermindering van de werklast
In toenemende mate spelen echter ook andere factoren een grote rol bij de aanschaf van airless spuiten. Het gebruik van spuitapparatuur vergemakkelijkt het werk en beschermt medewerkers.

Wie al 8 uur aan plafonds heeft geverfd, weet hoe het is: langdurig werken met de arm over het hoofd kan een sterke fysieke belasting zijn.

Het gebruik van spuitapparatuur kan veel werk vergemakkelijken en werknemers en hun gezondheid helpen. Zeker als het gaat om onderwerpen als een hogere pensioenleeftijd en gebrek aan specialistische vaardigheden in bepaalde regio’s, wordt dit aspect steeds belangrijker.

Dus wanneer is het de moeite waard om een ​​verfspuitmachine te kopen?
We hebben een aantal factoren onderzocht, zoals prestaties van het gebied, gebruiksfrequentie, materialen en projecttypes. Hier een poging om tot een evenwichtige mening te komen:

Voordelen als gevolg van het gebruik van kleurspuitapparatuur
groot oppervlak
hogere werksnelheid
gestructureerde en schuine oppervlakken zijn gemakkelijker te schilderen
vermindering van de werkdruk voor medewerkers (minder fysieke belasting)
Nadelen bij het gebruik van kleurverstuivers
overspray en meer inspanning tijdens het maskeren
kosten voor de aanschaf en het gebruik van een verfspuit (houd bij de berekening rekening met de fiscale afschrijving)
Veel beginners op het gebied van verfspuiten maken zich zorgen over het schoonmaken van een verfspuit.

Daarom wordt dit punt vaak een nadeel genoemd. In de praktijk blijkt echter dat het schoonmaken snel en eenvoudig kan als je weet hoe.

Eindelijk een video die laat zien hoe snel een kamer inclusief plafond en wanden kan worden geverfd.

Ben je dol op onze inhoud? U kunt hier meer vinden:
Bezoek onze Facebookpagina

Bekijk ons ​​Airless Discounter YouTube-kanaal

Airless Discounter Instagram-account

Vragen of opmerkingen?