Verf spuiter

Sommigen van jullie, nee, een handjevol van jullie hebben deze site gelezen sinds het begin toen ik begon met het spuiten van allerlei dingen, gemiddeld minstens één keer per maand en regelmatig mijn genegenheid noemde. Ik sprong een paar jaar geleden op de spuitbus, kraakte met de zweep en riep “Sneller, sneller, breng ons naar een betere plek!” Ik heb een hele categorie met de naam “Spray Paint, My BFF” en ik denk dat ik mijn steentje heb bijgedragen om RustOleum, Valspar en Krylon in biz.

Ik heb zowat alles gespoten: plastic, glas, hout, glasvezel, spiegel, metaal, lint, laminaat, etcetera. Ik spuit alles wat stil staat, vooral omdat het goedkoop en gemakkelijk is, maar ook omdat mijn nieuwsgierigheid naar dit wonderproduct geen einde kent. Vooral omdat ik uit de eerste hand heb gezien hoeveel verdomme dingen er beter uitzien als ze worden gedoseerd met tolueen en xyleen (de chemicaliën in spuitverf die we in het daglicht nooit noemen, maar stiekem aanbidden in de privé eenzaamheid van onze goed geventileerde garages).

Als spuitverf correct wordt aangebracht, bezit het de magische kracht om in de loop van een middag zoveel verouderde looks om te toveren in iets fris en moderns. Ik denk dat als ik op een onbewoond eiland zou zijn gestrand, een spuitbus verf misschien wel op mijn verlanglijstje zou staan, niet voor de gigantische ‘SOS’, maar om mijn zielige kokosnootbrievenbus aan mijn hut die extra pit te geven die hij nodig had.

Het spijt me, waar was ik? Oh ja. Neem dit lieve kleine massief houten nachtkastje in Franse stijl dat ik vorige week bespioneerde terwijl ik ronddwaalde in de plaatselijke kringloopwinkel. Fantastische lijnen, mooi detail, maar met vergeelde vlekkerige verf en afgebroken gouden accenten. Facelift nodig.

Centsational Girl Travel
×
Het komt goed dat het goed afloopt als je een goed geschud spuitbus hebt waarmee je de problemen van de wereld kunt oplossen. De laatste verf is RustOleum’s ‘Canvas White’, gevonden bij True Value Hardware .

Voordat:

endtable voor 2

Na:

cg endtable finale na

‘Shipwrecked Pitcher’ van Anthropologie

Ik heb spuitverf op zoveel manieren gebruikt dat ik ze niet eens meer kan tellen. Maak een rondleiding door mijn huis en je zult geen kamer vinden met minstens één gespoten thang. Omdat ik vaak vragen krijg over spuitverf, denk ik dat ik al die veelgestelde vragen in één grote post zal zetten. Heb geduld met mij. Ik weet niet alle antwoorden, maar daar kom je uiteindelijk aan, vrienden.

Weg zijn we.

 1. Welke oppervlakken kan ik verf spuiten?

Wat kun je niet verf spuiten? Nou, misschien is dat te inclusief. Hier is de groeiende lijst. Kunststof, metaal, glasvezel, spiegel, glas, hout, vlechtwerk, metselwerk, gips, beton, canvas, keramiek, MDF, laminaat en spaanplaat.

valspar badkamerAfbeelding via Valspar

 1. Wat zijn de voor- en nadelen van spuitverf versus penseel op verf?

Ik heb deze vraag vorig jaar behandeld, je leest er alles over in dit artikel over de voor- en nadelen van spuitverf. In de volgende vragen komen nog een aantal andere zaken aan de orde, dus lees verder!

 1. Hoe kan ik druppels voorkomen? Heb je een bepaalde techniek die je gebruikt bij het aanbrengen van spuitverf?
 • Hoest * Ahem. Um, ja dat doe ik. Ik heb zelfs een video gemaakt. Degenen die nieuw zijn bij het spuiten, kunnen mijn tips voor beginners en eenvoudige schildertechniek bekijken . De rest van jullie pro’s hebben strikte instructies om je ogen en oren af ​​te wenden.
 1. Prime of niet primen, dat is de vraag.

Mkay, waar te beginnen. Mijn vuistregel is deze. Prime deze oppervlakken: 1) alles dat bedoeld is om naar buiten te gaan en dat wordt blootgesteld aan vocht omdat u het risico loopt te roesten (maar zie hieronder), 2) glanzende oppervlakken of 3) hout. Vergeet al het andere. Maar ik breek die vuistregel de hele tijd, dus wat heb ik aan deze wereld, ik weet het niet.

Hier is mijn redenering waarom ik soms de primer oversla. Spuitverven zijn voornamelijk verven op oliebasis. U kunt altijd zien wanneer u de categorie ‘opruimen’ op de achterkant leest en er staat verfverdunner of terpentine te gebruiken om uw spuitverf op te ruimen. ‘Verfverdunner’ en ‘terpentine’ = verf op oliebasis. Het is zo simpel.

Omdat spuitverf op olie is gebaseerd, vind ik dat het een veel hogere hechting heeft dan je typische latexverven. Het klampt zich vast baby, en het kleeft goed. Daarom sla ik vaak primer over wanneer ik met spuitverf werk, zelfs als het wordt aanbevolen * hijg * omdat ik een sluipend vermoeden heb dat ik een product krijg dat ik niet nodig heb. Maar citeer me daar niet over. Ruw hout houdt van verf op oliebasis, het neemt het goed op, dus toen ik bijvoorbeeld deze stoel opnieuw afwerkte , sloeg ik de primer over en ging ik meteen over op verfspuiten en heb sindsdien nooit meer een probleem gehad.

Als u iets voor buiten spuit, kunt u overwegen om te primen om het tegen roest te beschermen, raadt Krylon het aan . Ik heb echter verschillende stukken metalen tuinmeubilair gespoten zonder primer met alleen spuitverf die speciaal is ontworpen voor gebruik buitenshuis, en ze zijn nooit geroest, zelfs niet na jarenlange blootstelling aan regen en zon.

Een ding dat ik leuk vind aan spuitprimers, is dat ze drogen met een vlakke afwerking, dus als je van die super matte afwerking in wit, grijs of zwart houdt, spuit dan gewoon je object in met primer en noem het een dag. Zwarte matte primers en spuitverf kunnen ervoor zorgen dat een kom of kruik redelijk dicht bij basalt lijkt, vraag het maar aan Eddie .

 1. Wat zijn de gevaren van het overslaan van primer bij gebruik van spuitverf op oliebasis?

Ik heb nooit een probleem gehad om de primer over te slaan met glas, metaal, glasvezel, terracotta of plastic vanwege de op olie gebaseerde aard van de hierboven genoemde spuitverven. Mijn enige echte problemen doen zich voor als ik primer oversla met glanzende of houten oppervlakken. Bij hout of laminaat loop je het risico dat de verf na verloop van tijd niet blijft plakken of het gevreesde bubbelen en barsten dat onder bepaalde omstandigheden kan optreden wanneer het oppervlak de verf afstoot. Dat brengt ons bij onze volgende vraag.

 1. Mijn spuitverf borrelde en barstte gewoon, en ik raakte in paniek. Wat heb ik verkeerd gedaan?

knetterende spuitverf

Ik heb dit in drie omstandigheden zien gebeuren. Als de buitentemperatuur te laag was, als het houtoppervlak niet was geprimed en als het oppervlak niet perfect schoon en vrij van vuil was. Wanneer u de achterkant van een spuitbus verf leest, waarschuwt deze u om de verf binnen een bepaald temperatuurbereik te gebruiken. Dat is de sleutel. Toen ik een keer de gordijnroede in mijn kantoor aan het spuiten was, knetterde het tegen me omdat het vroeg in de ochtend in december was en onder de 50 graden.

Dit meest recente gekraak was te wijten aan puin dat ik vergat mijn ladefront schoon te maken. Beide brokstukken (en soms een gebrek aan primer) kunnen tot problemen leiden. In mijn ervaring gebeurt het in patches, en niet over een heel oppervlak. In feite is een deel van je oppervlak het afstoten van de verf zoals een peuter zijn groene groenten weigert. “Ik vind het niet leuk, ppphhhhhbbt!”

Geen paniek. Deze kleine rimpel is eenvoudig op te lossen met een primer op oliebasis. Ik raad je aan om een ​​liter bij de hand te houden, je zult versteld staan ​​van de hechting, vlekblokkerende en hechtende eigenschappen. Zinsser-primer is ook verkrijgbaar in een spuitversie, zowel het rode als het bruine blik zijn op olie gebaseerd en ze zijn geweldig.

zinsser spuitprimer

Dus hier is wat ik doe met een gecraqueleerd oppervlak. Ik wacht wacht tot de gecraqueleerde spuitverf helemaal droog is. Je zult merken dat de bubbels en scheuren een beetje zitten, zodat het eruitziet als gedehydrateerde klei. Of mijn voorhoofd van dichtbij als ik niet hydrateer, heh heh.

Bijzettafel en spuitverf 112

Nadat je de spuitverf 24 uur hebt laten drogen, schuur je hem met wat medium tot fijn schuurpapier zodat hij glad is, en bedek je hem met een primer op oliebasis. Laat dat helemaal drogen. Indien nodig licht schuren. Breng een tweede laag spuitverf aan over de bovenkant. Je zou in orde moeten zijn. Spuitverf neemt een koude pil als het over een op olie gebaseerde primer wordt aangebracht.

champagne detail 2

Rust-Oleum heeft een goede voorbereiding van het oppervlak gids kunt u lezen hier .

 1. Ik heb een vlekkerige afwerking opgemerkt op mijn vlakke meubeloppervlakken. Wat maakt het uit?

krylon matte afwerkingJa, ik heb dit ook gezien. Voor mij is het niet per se een probleem met de lakdekking, maar het is een raar iets dat gebeurt met de afwerking. Dit is de reden waarom ik mijn boekenkasten in mijn kantoor moest poetsen, omdat de zijkanten steeds die vlekkerige uitstraling kregen van de spray.

En nog een reden waarom grotere meubelstukken met een plat oppervlak er niet per se beter uitzien als ze worden gespoten. Gewoon mijn ervaring.

Maar ik heb een nieuwe oplossing gevonden die lijkt te werken. Ik probeerde de Krylon ‘Matte’ afwerking als een laatste laag, en dat leek de vlekkerige look te egaliseren. Het verzacht ook glanzende verfafwerkingen.

Krylon heeft ook een hele reeks heldere coatings van kunstenaars die ik graag in de nabije toekomst ga proberen. Met gekruiste vingers kunnen ze de perfecte beschermlaag zijn voor witte verf.

 1. Hoe zit het met die nieuwe spuitmonden?

Een bepaald bedrijf heeft de ‘Comfort Tip’ geïntroduceerd die is ontworpen om gebruikersvriendelijker te zijn met spuitverf. Peeps in de SPFC (Spray Paint Fan Club), je moet me vertellen wat je ervan vindt, maar hier is mijn mening. {Insert granny voice} ” Die nieuwerwetse constructies zijn niet zo goed als die ouderwetse sproeiers!”

mondstukken

Ja, je hebt me goed gehoord. Als het niet kapot is, repareer het dan niet, is wat ik zeg. Ik vind de nieuwe plattere bredere spuitmonden (aan de rechterkant) verstoppen en vijf keer meer spugen dan de ouderwetse spuitmonden (aan de linkerkant). Maar het kan zijn dat de Comfort Tip-goden tegen mij zijn.

Het komt erop neer dat je nog steeds dat spuitpistool nodig hebt dat je ziet (in je verfafdeling), anders word je nooit toegelaten tot de SPFC. Ik vertel je de waarheid. 😉

 1. Wat is het verschil in glans? Hoe weet ik wanneer ik plat, mat, satijn, glanzend of lak moet kiezen?

Ah ja, het grote debat. Helaas, met spuitverf, en in tegenstelling tot latex brush-on verf, is de glans al voor je gekozen. Dus als u op zoek bent naar iets dat verder gaat dan zwart of wit, heeft u niet veel andere opties dan wat al op het blik staat vermeld. De meest voorkomende afwerkingen zijn satijn en glanzend. RustOleum, Krylon en Valspar hebben hun eigen lijnen met geweldige kleuren ontwikkeld, maar nogmaals, je bent beperkt door wat er beschikbaar is.

Dat gezegd hebbende, de sheens zijn wat ze zijn. Mat lijkt erg op platte verf, satijn lijkt op een eierschaalafwerking en glans is goed, glanzend. Lak is de meest glanzende en glanzende van allemaal.

bank rustoleumAfbeelding via RustOleum

 1. Waar is de beste plaats om spuitverf te kopen?

Het is overal, maar de winkelier kiest zelf welke merken en kleuren hij op voorraad heeft. Ik vond mijn meest recente voorraad bij True Value ~ Ik heb daar de laatste tijd veel gewinkeld.

Ik heb ook spuitverf gevonden bij Home Depot, Lowes, OSH, ACE, Walmart en Michaels. Als u op zoek bent naar een bepaalde kleur of speciale verf, hebben de meeste grote websites een tabblad met winkelzoeker, zodat u kunt vinden wat u zoekt in de buurt van uw postcode. Vraag uw winkelier om uw specifieke verf voor u te bestellen als u deze niet in de buurt kunt vinden, of winkel online. Als je echt enthousiast bent, hoor ik dat je het met korting kunt kopen.

 1. Waarom zijn er geen mooiere spuitverfkleuren beschikbaar?

Amen daarop. Er is een beperkt aantal kwaliteitskleuren. Mijn meest favoriete tot nu toe is ‘London Grey’, een diepe paddestoelkleur die wordt gebruikt op deze kleine dressoirs en RustOleum’s ‘Night Tide’ (een prachtige diepe wintertaling) die wordt gebruikt op de lamp in mijn familiekamer. De kleuren die ik het meest heb gebruikt zijn RustOleum’s ‘Heirloom White’, ‘Gloss White’ en ‘Espresso’. Zowel ‘Oil Rubbed Bronze’ als ‘Metallic Bronze’ zijn ook favorieten.

blauwe rustoleumverven

Als ik de loterij zou winnen, zou ik mijn eigen lijn spuitverf in de meest verbazingwekkende kleuren ontwikkelen, maar dat is een droom voor nog een decennium. Tot die tijd wacht ik geduldig aan de telefoon op die opdracht van de grote producenten.

 1. Vertel me over speciale spuitverven, de metallics, gehamerde en stenen afwerkingen, hoog vuur, krijtbord en matte soorten.

speciale verven

Ik heb de matte versie hier en hier gebruikt , de krijtbordversie hier en hier , en de plastic versie hier en hier , allemaal met groot succes. Ik heb hier en hier de hoge hitte (penseel) gebruikt , maar de sprayversie is dezelfde formule. Geweldig voor barbecues, begrijp ik.

Andere lezers voelen zich vrij om te vertellen over uw ervaringen met gehamerde of stenen afwerkingen, die ik nog nooit eerder heb gebruikt.

*** Update van lezerscommentaar ***

“Een klein advies voor degenen die plastic willen spuiten: ga naar Krylon Fusion. Ik was bij mijn plaatselijke Lowe’s (waar ze Krylon blijkbaar niet dragen) en kocht Valspar plastic spuitverf als alternatief. uit, niet alle plastic spuitverven zijn gelijk gemaakt … het Valspar-spul borrelde en krom, maar ik heb geen problemen gehad met het product van Krylon. ” ~ Sarah bij Ugly Duckling House ( CG-opmerking : ik heb de versie van Rustoleum voor plastic gebruikt en ben ook tevreden met de resultaten.)

“Ik heb de gestructureerde afwerking gebruikt op een vermoeide metalen terrasset. De afwerking ziet er geweldig uit, maar er is ontzettend veel verf nodig om slechts één stoel te maken. Dus nu ben ik halverwege en realiseer ik me dat het waarschijnlijk goedkoper om een ​​hele nieuwe set te kopen op opruiming. Een stoel heeft bijna 2 blikken nodig om een ​​goede dekking te krijgen. Misschien had ik, als ik hem eerst zwart had gemaakt, een lichtere toplaag kunnen gebruiken. In ons oude huis gebruikte ik de gehamerde afwerking op oude radiatoren en ze zagen er geweldig uit, verborgen de hobbels en oneffenheden heel goed. ” ~ Sophie

“De gehamerde metaalverven zijn leuk om te gebruiken. Temperatuur en vochtigheid lijken van invloed te zijn op hoe de gehamerde look eruit komt te zien. De steenverven zien eruit als nepsteenverf, niet als echte steen.” ~ Sarah

 1. Kan ik mijn lege spuitbus met verf in de vuilnisbak gooien?

Doe het alsjeblieft niet. Spuitverven worden als giftig afval beschouwd, althans in mijn staat, dus ik maak er een gewoonte van om ze naar de juiste speciale stortplaats te brengen, zelfs als ze technisch leeg zijn, bevatten ze nog steeds het residu.

Een paar onopgeloste mysteries:

Kun je spuitverf gebruiken op badkamerbeslag in vochtige ruimtes? Ik weet het niet zeker, maar er zijn spuitverven die zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis op metaal, en als ik ‘buiten’ hoor, hoor ik ‘regen’ wat gelijk is aan vocht, dus ik vermoed dat het misschien wel werkt. Ik heb geen enkele fabrikant zien adverteren, dus zijn er vrijwilligers? Wie heeft er wat glimmende met messing beklede restjes uit de jaren negentig? Iedereen? Bueller?

*** Update van reacties van lezers ***

Een dame met wie ik heb gewerkt heeft haar oude koperen kranen in haar badkamer gespoten met Rustoleum’s gehamerde metaalverf .. en ze zien er fantastisch uit! Voor zover ik weet, heeft ze nooit een probleem gehad met de resultaten. Ik zeg – ga ervoor! Probeer het uit en als het niet werkt, ben je niet slechter af dan toen je begon – met een lelijke kraan die moet worden vervangen. “~ Kimberley

“We hebben ons keukenbeslag gespoten .. het was lelijk koper en ik wilde dat het overeenkwam met onze roestvrijstalen apparaten .. maar ik wilde het deeg niet op nieuwe handvatten laten vallen. Ik heb ze wel gespoten .. en daarna wat zilver Rustoleum gebruikt. Werkte als een zonnetje! Sommige van onze vaak gebruikte handvatten moesten worden geretoucheerd, maar het is zo gemakkelijk om gewoon los te draaien – spuiten – en opnieuw te bevestigen! Het is ongeveer 1,5 jaar geleden – nog steeds sterk! Het was een goedkope oplossing sinds we van plan waren een grote keukenrevisie in de komende jaren. Waarom nu de $ $ uitgeven? ” ~ Katie

Kunnen spuitbussen worden bijgevuld? Het gerucht gaat dat sommige bouwmarkten dit voor je doen in je verf naar keuze. Kunt u zich de mogelijkheden voorstellen? Ik heb hier nog nooit een goede bron voor gevonden, dus als iemand van jullie dat wel heeft, vertel ons dan zeker waar en hoe het kan, zodat we allemaal de deur uit kunnen stormen.

*** Update van reacties van lezers ***

“Ik heb vorige week net mijn hervulbare spuitbus gekregen, maar ik heb hem nog niet gebruikt, dus ik weet niet hoe goed hij werkt. Vul hem gewoon met verdunde verf, druk hem op druk met een fietspomp en spuit weg! Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar ik heb mijn vingers gekruist. Het is de ‘Go Green Aluminium oplaadbare spuitbus’ die verkrijgbaar is bij Amazon. ” ~ Leslie

“Lowe’s biedt nu op maat gemaakte gemengde spuitverf aan! Dat klopt, jij kiest de kleur, ze mengen hem en wat magisch stop je hem in je standaard spuitbus! Ik weet niet zeker wat de prijs is, maar ik kan de perfecte kleur geel krijgen. of blauw is nogal wat waard in mijn boek. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik zal het zeker melden als ik het doe! Ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan denk! ~ Amanda

Wil je meer antwoorden? Bezoek RustOleum’s FAQs en Valspar’s algemene tips voor gedetailleerde informatie over het werken met spuitverf.

Wil je mijn volledige lijst met spuitverfprojecten zien? Bekijk deze specifieke berichten .

Laat nu het grotere gesprek beginnen. Heb je een specifieke tip om te delen die niet is genoemd? Nog een vraag die niet is gesteld? Ik zal proberen vervolgvragen in de comments te beantwoorden.

Heeft u gewerkt met een bepaald spuitverfproduct dat u aanbeveelt? Link ook naar uw project in uw eigen commentaar!