Schilder inhuren

Zelfs voor een relatief klein huis kan buitenschilderwerk een grote klus zijn. Niettemin proberen veel huiseigenaren de taak alleen om geld te besparen.

Schilderen lijkt een vrij eenvoudige klus die een gemiddelde huiseigenaar aankan: het vereist geen speciale uitrusting en weinig tot geen technische vaardigheid (tenminste in vergelijking met zoiets als het vervangen van ramen of het installeren van nieuw sanitair).

Maar alleen schilderen is niet gratis. U moet nog steeds voor alle materialen betalen en u moet natuurlijk de tijd investeren die nodig is om de klus te klaren. Als u het verkeerd of inefficiënt doet, betaalt u uiteindelijk extra en ziet u misschien niet de resultaten die u zou hebben als u een professionele schildersaannemer had ingehuurd.

Is het zeker de moeite waard om een ​​buitenschilder in te huren?

ZELF VOOR DE BAAN BETALEN
Bedenk eerst hoeveel een verfbeurt de gemiddelde huiseigenaar kan kosten. Een enkel blikje verf is meestal voldoende om tussen de 250 en 400 vierkante voet oppervlak met één laag te bedekken, en een blik verf kost meestal in de buurt van $ 30 (afhankelijk van het merk en de stijl die je hebt).

Maar je hebt waarschijnlijk meerdere lagen nodig, vooral als het oppervlak poreus is of niet eerder is geverfd. Gezien die overwegingen kan de gemiddelde huiseigenaar verwachten een paar honderd dollar te betalen voor voldoende verf om de klus te klaren.

Maar verf is niet alles wat je nodig hebt. Vergeet niet dat u borstels, rollers en eventueel primers of beschermende afdichtingen nodig heeft, afhankelijk van het soort verf dat u kiest. Je hebt ook een ladder nodig en misschien wil je investeren in schilderstape of soortgelijke benodigdheden om het werk gemakkelijker (en consistenter) te maken.

In totaal kunt u, afhankelijk van uw situatie, enkele honderden dollars uitgeven, mogelijk zelfs duizend of meer.

POTENTIEEL RENDEMENT OP INVESTERINGEN
Hoeveel geld kunt u verwachten terug te krijgen van uw investering? Zoals altijd hangt dat ervan af.

Huiswaarde stijgt. Ten eerste kunt u verwachten dat de waarde van uw woning onmiddellijk zal stijgen, met een bedrag dat ongeveer gelijk is aan wat u voor de levering heeft betaald. Dit is afhankelijk van de oorspronkelijke staat van uw huis, uw kleurkeuze en het vaardigheidsniveau waarmee u schilderde.
Bescherming tegen de elementen. Onthoud vervolgens dat een goede verfbeurt (en een hoogwaardig verfmerk) de buitenkant van uw huis tegen de elementen zal beschermen en de noodzaak van opnieuw schilderen in de toekomst zal voorkomen. Hierdoor kan een verfbeurt u honderden tot duizenden dollars besparen aan toekomstige reparaties.
Kosten en baten. Helaas is het moeilijk om de ROI universeel in te schatten vanwege de enorme hoeveelheid variabelen. De soorten verf en producten die u gebruikt, de totale oppervlakte en de aard van uw huis zijn allemaal significante variabelen die een rol spelen bij elke schatting die u zou kunnen proberen te maken.


DE VOORDELEN VAN EEN SCHILDERAANNEMER
Als het mogelijk is om fatsoenlijk werk te leveren en zelf een respectabele ROI te zien, waarom zou u dan overwegen om een ​​aannemer in te huren? Er zijn verschillende voordelen, en ze kunnen allemaal van invloed zijn op de uiteindelijke waarde die u uit uw investering haalt:

Ideale producten. Er zijn honderden soorten verf beschikbaar voor buitenverfwerkzaamheden – en dat geldt niet voor kleurkeuze. Als je nog nooit een woonstructuur hebt geschilderd, kan dit alleen al een intimiderende beslissing zijn, vooral als je weet dat de verkeerde verf voortijdig kan vervallen of niet veel waarde aan je huis kan toevoegen. Door samen te werken met een aannemer, krijgt u een professionele kijk op welke verven het beste te gebruiken zijn, en voor elke prijsklasse. Het is een snelkoppeling om een ​​beter geïnformeerde huiseigenaar te worden.
Geen nieuwe apparatuur. Tenzij u al over verfapparatuur beschikt, moet u aanzienlijke kosten vooraf betalen als u besluit de klus zelf te doen. De kosten van benodigdheden, inclusief een ladder, kunnen honderden dollars aan de totale kosten toevoegen. Materiaal huren is goedkoper, maar uw minst dure optie is om met een aannemer te gaan werken, die zijn of haar eigen materiaal zal meebrengen, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.
Zekerheid in prestaties. Hoe zeker ben je van je schildervaardigheid? Weet u zeker dat uw voltooide taak uw aantrekkingskracht zal vergroten? Met een professional zult u gerust zijn, wetende dat de klus de eerste keer goed zal worden geklaard.
Uitdagingen oplossen. Weet je wat je moet doen als je een plek tegenkomt die uitzonderlijk rot heeft? Wat gebeurt er als u per ongeluk een sectie in de verkeerde kleur schildert? Professionals zijn beter uitgerust om deze potentiële uitdagingen aan te gaan.
Verzekering en veiligheid. Ladders beklimmen en je lichaam strekken is een recept voor ernstig letsel als je niet weet wat je doet. Professionals zullen zich veel minder snel bezeren, maar zelfs als ze dat wel doen, zijn ze verzekerd om de kosten van de schade voor u te beperken.
Tijd bespaard. Natuurlijk mag u niet vergeten hoeveel tijd u bespaart als u een schildersbedrijf inhuurt. Een buitenverfbeurt kost u waarschijnlijk tientallen uren om te voltooien. Is dat de moeite waard om een ​​paar honderd dollar te besparen? Afhankelijk van de baan, hoeveel vrije tijd je hebt en of je van de schilderervaring houdt, is het misschien de moeite waard om geld te besparen, maar voor de meeste huiseigenaren is het antwoord waarschijnlijk een volmondig ‘nee’.
Redelijke kosten. Het is waar dat een aannemer meer kost dan de benodigdheden die u nodig heeft om de klus zelf te klaren, maar dit alternatief kost waarschijnlijk minder dan u denkt. Afhankelijk van wie u in dienst neemt, kan de baan slechts € 1.000 kosten – misschien zelfs minder, afhankelijk van uw woongebied.
Elk huis is anders en elke huiseigenaar heeft andere prioriteiten. Maar in de meeste gevallen is het de kosten van een professionele aannemer om het schilderij uit te voeren meer dan waard. U realiseert niet alleen een vergelijkbare – of zelfs hogere – ROI, u bespaart uzelf ook de tijd en moeite om de klus zelf te moeten doen, en de voltooide klus ziet er nog beter uit.