Plafond schilderen

Tip 1 – Gebruik een grote roller

We gaan deze plafonds rollen met een 30 cm roller roller. U kunt ze spuiten met een airless spuitmachine of u kunt ze rollen. De eerste stap om deze plafonds echt snel te rollen, is het gebruik van een 25cm roller. Je hebt de mogelijkheid om een ​​25 centimeter te gebruiken. Ik wil niet lang naar deze plafonds kijken, dus gaan we ze rollen met een 25 centimeter roller. Als je geen 25 centimeter ”hebt, gebruik dan de grootste roller die je kunt kopen. Hoe groter de roller, hoe minder tijd je zult rollen.

Je wilt beslist een grote pan hebben die veel verf kan bevatten, zorg er ook voor dat je roller past.

Tip 2 – Krijg eerst je randen

Tip nummer twee bij het heel snel rollen van deze plafonds, we willen de randen als eerste gedaan krijgen, want we willen in staat zijn om onze muren op te rollen, de muur op te gaan en onze insnijding te maken, zodat dat eerst droogt.

Je kunt een kwast of een roller gebruiken om in te snijden, ik vind dat de kleinere rollers met een zachte pluisrand het beste zijn voor een geweldige afwerking zonder tape te gebruiken, er zijn een aantal speciale rollers om het insnijden gemakkelijker te maken, kijk maar eens naar de assortiment in uw plaatselijke bouwmarkt.

Tip 3 – Gebruik verf van goede kwaliteit

Tip nummer drie is het gebruik van het juiste product. We gebruiken graag een matte verf als het gaat om het schilderen van plafonds. Het verbergt onvolkomenheden een stuk beter, het vertoont geen lichte schittering, en dan vertoont het niet het flitsen of de roller zoals een satijn of halfglans, of zelfs een eierschaalverf.

Gebruik dus zeker waar mogelijk een matte verf van goede kwaliteit. Er zijn situaties waarin u waarschijnlijk geen matte verf zou moeten gebruiken, zoals in een badkamer of keuken. Maar 99% van de tijd gebruiken we een matte afwerkingsverf, en het zal je plafonds er alleen maar een stuk beter uit laten zien.

Tip 4 – Verf in de goede richting

Er zijn bepaalde dingen waar u rekening mee wilt houden wanneer u uw plafond rolt, zodat het lijkt alsof een professional het heeft gedaan.

Een daarvan is de richting waarin je de verf rolt, en vervolgens hoe je het daadwerkelijk neerzet.

Wanneer je de kamer binnenloopt, wil je nadenken over waar het licht vandaan komt, en je wilt nadenken over waar een persoon of een gast voornamelijk zal staan ​​en het plafond ziet. Je wilt tegen de lengte van de kamer in rollen, zodat wanneer iemand door de deur naar binnen komt, ze dat licht niet over de rolmarkeringen zien flitsen.

Het is minder waarschijnlijk dat je de rondetekens ziet als ze eroverheen gaan dan wanneer ze ernaartoe gaan.

En hoe leg je het dan uit? Je gaat in secties schilderen in plaats van het gewoon in alle willekeurige richtingen te rollen. Werk altijd in kleine vierkantjes, ik zal in stukken splitsen. Ik doe een stuk van ongeveer 1,20 bij 1,20 meter, en dan nog een, en dan nog een. En wat ik dan altijd met elke sectie heb gedaan, ik rol dat vierkant uit in dezelfde richting. Omdat je wilt dat dat meanderen allemaal dezelfde kant op gaat, zodat je op de een of andere manier geen verschillend uitziende schaduwen werpt.

Tip 5 – Zorg ervoor dat uw fittingen overeenkomen met de verf

Tip nummer vijf om je plafonds te schilderen en het eruit te laten zien als een professional, is om de ventilatieopeningen en elk type verlichting te schilderen, zodat ze bij de plafonds passen. Vaak worden de ventilatieopeningen, lichten en alle soorten armaturen die in de plafonds zijn gemonteerd, na verloop van tijd geel en zien ze er een beetje oud en groezelig uit.

 En zelfs als ze splinternieuw zijn, ziet het er een stuk beter uit als ze passen bij het plafond. Dus wat we meestal doen als ze van metaal zijn en hoogglans. Is een blikje primer, en we gebruiken als een extreem hechtende primer, en we zullen die dingen spuiten voordat we de plafonds oprollen met een spuitbus hechtprimer.

Het ziet er een stuk leuker uit. Dezelfde tip met de muren, we willen dat die ventilatieopeningen overeenkomen en er echt goed uitzien.

Dus daar heb je het, vijf tips om een ​​plafond te schilderen zoals een professional het deed. Ik hoop dat je deze tips leuk vond. Als je vragen hebt, stuur me dan een bericht of als je hulp wilt bij het schilderen van je kamer, neem dan contact met ons op voor een snelle en gratis offerte.