Muren verven

Het schilderen van uw muren is de snelste manier om uw huiskamer op te fleuren. Als je geen plan in je hoofd hebt en de richtlijnen doelloos volgt, kan het een ramp worden. Op zoek maar ideeën voor muurschilderingen ? Volg deze 10 stappen om je huismuren als een professional te schilderen.

1. Bepaal uw aanpak

Muurkamers schilderen

Begin met het schilderproject en houd er rekening mee hoe u wilt dat uw huis er aan het einde van is. Het is een goed idee om een ​​accentmuur te hebben dan alle vier de muren van de kamers in één kleur te schilderen. Je kunt het plafond ook in een andere kleur schilderen.

2. Kies je kleur

Verfkleur voor muren

Bepaal of je voor warme, koele, neutrale of verzadigde tinten wilt gaan. Vergeet niet om rekening te houden met uw bestaande meubels en decoratiestukken bij het afwerken van de tinten voor uw muren. Als je eenmaal hebt besloten, kies je een paar verven voor muren en ontvang je monsters. Verf de monsters op de muren en controleer ze op verschillende tijdstippen van de dag om te zien hoe ze bij verschillende belichting verschijnen. Kies dienovereenkomstig de muurkleur voor uw huis.

3. Kies uw tools en producten

Muurschilderroller en borstels

Afhankelijk van de staat van uw muren, moet u uw verfproducten kiezen. Een paar must-haves in je schilderskit zijn verf, verfrollers, verfkwasten, verlengstok voor de verfroller, schuurpapier, schilderstape, verfbakje, poetslappen, katoenen canvasdoek en plamuurmes. Als de muren van uw huis lekken, barsten of vochtig zijn, kies dan voor effectieve waterdichtingsoplossingen voordat u met uw schilderproject begint. Berger Paints India kan u helpen bij het vinden van effectieve oplossingen voor al uw waterdichtheidsproblemen.

4. Zoek uit hoeveel verf je nodig hebt

Verfcalculator binnen en buiten

Bereken de juiste hoeveelheid verf die u nodig heeft om uzelf meerdere keren terug naar de winkel te besparen en verf te verspillen. Als je het moeilijk vindt om erachter te komen hoeveel verf je nodig hebt om thuis te schilderen, kun je de handige verfcalculator proberen die gemakkelijk online beschikbaar is.

5. Bereid de muren en kamer voor

 Verf muren en kamer

Je wilt je favoriete bank of dat erfstuk toch niet beschadigen? Als je niet genoeg ruimte hebt, duw dan alles naar het midden van de kamer voordat je de muren schildert.
Vergeet niet om de stukken af ​​te dekken met een hangdoek of lichtgewicht plastic zeil en doe hetzelfde met de vloer. Sla het dropdoek niet over, anders zal de verf spatten en alles eromheen verpesten.

6. Meng je verf

Het mengen van kleuren voor muurverf

Gebruik tijdens het mengen van verf een houten verfstift om de verf te roeren. Roer de verf vaak gedurende het hele project. Als je meer dan een liter verf gebruikt, doe ze dan allemaal in een grote emmer om kleine kleurverschillen te voorkomen. Bespaar uzelf de hoofdpijn door een schone emmer te gebruiken. Vergeet ook niet om de verfblikken te bewaren om eventuele resterende verf op te slaan voor in de toekomst bijwerken.

7. Kies je schildertechniek

Schildertechnieken voor muren

Zorg ervoor dat u een strategie heeft voordat u aan de slag gaat met de schildertaak. Beginnen met de plafonds is een goed idee. Werk vanaf de bovenkant van de kamer naar beneden. Denk je aan een gedurfde accentkleur? Bepaal welke kleur je de lichtgekleurde muur ernaast gaat schilderen en schilder die muur eerst. U hoeft zich nergens zorgen over te maken, zelfs als u de verf aanbrengt op wat de accentmuur van de kamer zal zijn, omdat u deze gemakkelijk kunt bedekken met donkere verf die u op uw accentmuur zult gebruiken.

Plak de randen af ​​nadat de lichtere muur is opgedroogd, zodat de donkere kleur van de accentmuur niet uitvloeit op de nieuwe verf. Begin niet met alle muren van de kamer in één keer. Pak altijd één muur tegelijk aan.

Als je een roller gebruikt om verf aan te brengen, gebruik dan lange streken in een W-patroon voor voldoende dekking. Op deze manier kunt u rolsporen op de muren vermijden die er armoedig en lelijk uitzien. Zodra de muur droog aanvoelt, kunt u de tweede laag aanbrengen.

Voor muurversieringen verwijdert u de schilderstape en wacht u tot de muren zijn opgedroogd voordat u tape op de muren aanbrengt. Wanneer u begint met het schilderen van sierlijsten, ga dan voor degene die zich het dichtst bij het plafond bevindt, ga naar de deur, de raamkozijnen en ten slotte de plinten.

8. Ventilatie is belangrijk

Ventilatie Tijdens het schilderen 

Zorg ervoor dat uw kamer tijdens het schilderproject goed geventileerd is door de ramen open te houden en de ventilatoren aan te zetten. Door de ventilator door het schilderij te laten blazen, wordt het droogproces versneld. Als het een vochtige of regenachtige dag is, wees dan mentaal voorbereid om te wachten tot de verf is opgedroogd, aangezien dit langer duurt dan normaal.

9. Opruimen

Je schildergereedschap schoonmaken

Terwijl u uw schildergereedschap zoals penselen schoonmaakt, verwijdert u alle schilderstape en verzamelt u hangende kleding, en zorgt u ervoor dat gemorste vloeistoffen of spetters droog zijn voordat u ze verplaatst.

Het reinigen van verf op oliebasis kan een hele klus zijn. Voor verven op oliebasis dient u de borstels met terpentine te reinigen als u ze wilt bewaren voor toekomstig gebruik. Gebruik water en zeep voor verven op water- en latexbasis. Om de borstelharen van de borstels schoon te maken en opnieuw vorm te geven, kunt u een schilderskwast gebruiken. Als je rolhoezen opnieuw wilt gebruiken, gebruik dan de gebogen rand van een 5-in-1-tool om de verf onder stromend water te verwijderen.

10. Geef wat tijd

Snel thuis schilderen

Ten slotte is de hoeveelheid tijd die uw schilderproject in beslag neemt, afhankelijk van verschillende factoren. De grootte van je kamer, de manier waarop je schildert en je vaardigheidsniveau – dit is allemaal belangrijk. Het gebruik van een donkere tint op de muren en het schilderen van het plafond en de bekleding zal bijvoorbeeld veel langer duren dan alleen de muren in een neutrale tint. In feite kunnen sommige ruimtes maar een paar uur duren, terwijl andere uiteindelijk vele dagen in beslag nemen. Houd ook rekening met de voorbereidingstijd en opruimtijd.

Nu u zich bewust bent van de 10 stappen om uw huis schilderen zo soepel mogelijk te laten verlopen, wacht niet langer! Veel plezier met schilderen!

Om het gedoe van thuis schilderen te vermijden, neem je contact op met de experts in thuis schilderen, Schildersbedrijf MJF voor een snellere, schonere en betere thuisverfervaring.