Latex verf spuiten verf spuiten of rollen.

Tips voor het spuiten van muren en plafonds
tips-voor-spuitverf-muren-en-plafonds
Spuit het schilderen van muren met een airless spuittoestel
Het spuiten van muren en plafonds gaat een stuk sneller dan het schilderen met een kwast en een roller. Het gebruik van een sproeier om uw muren te schilderen, elimineert ook de taak om een ​​ladder op en af ​​te klimmen om hoeken in te snijden met een borstel, en een sproeier zorgt voor een gladdere afwerking.

De twee kleine nadelen van verfspuiten binnenshuis zijn te veel spuiten en verfverbruik. Bij spuiten wordt meer verf gebruikt, maar de tijd die u bespaart met het gebruik van een spuitmachine, is de extra verfkosten waard als u uw schilderproject sneller wilt voltooien. Spuiten is de beste optie als u te maken krijgt met een schilderproject voor het hele huis dat in korte tijd moet worden voltooid.

Het ideale scenario om binnenshuis een sproeier te gebruiken, is om de kamers te besproeien voor een intrek wanneer het huis leeg is, maar met zorgvuldige maskering is het spuiten van muren in een bewoond huis net zo eenvoudig als werken in een leeg huis. Het maskeren duurt ook niet lang, met de juiste tools.

tips-voor-spuitverf-muren-en-plafonds
De beste spuitmachine voor binnenshuis spuiten
Een airless spuittoestel van hoge kwaliteit is alles wat u nodig hebt om de muren in uw huis te spuiten. Twee goede merken spuittoestellen zijn Graco en Titan. Ik heb voornamelijk Graco-spuitapparatuur gebruikt, maar Titan is ook goed. Beide merken zijn doorgaans te huur bij de verfwinkel.

Huur een airless spuittoestel als u hem maar één keer gaat gebruiken. Sproeiers van aannemerskwaliteit van Graco of Titan zijn niet goedkoop om te kopen, maar grote bouwmarkten verkopen meestal goedkopere modellen van beide merken, bedoeld voor de doe-het-zelf-huiseigenaar. Deze zijn prima voor incidenteel gebruik.

Ik gebruik mijn Graco 495 Ultra Max airless-spuittoestel al een aantal jaren, en ik gebruik dit spuittoestel voor al mijn verfspuiten binnen en buiten. Goedkopere Graco-modellen, zoals de 395 en 390, zijn uitstekende sproeiers als u er een nodig heeft voor meer dan één project.

tips-voor-spuitverf-muren-en-plafonds
Maskeren voor binnenshuis spuiten
Voordat verf in een huis wordt gespoten, is maskering nodig om oppervlakken te beschermen die niet worden gespoten. Ramen en vloeren moeten zeer zorgvuldig worden afgedekt. Het beste hulpmiddel om te maskeren is de 3M handmasker . Verspil geen tijd aan maskeren zonder. Het gebruik van een handmasker bespaart enorm veel tijd wanneer u meerdere ramen en muren moet bedekken.

Wat je in een kamer schildert, bepaalt wat er moet worden gemaskeerd. Ik zal een paar verschillende scenario’s uitleggen en de beste manier om ze te maskeren om dingen gemakkelijker te maken.

Alleen spuitverfplafonds
Als de muren al zijn geverfd en u alleen het plafond schildert, moet u ze met plastic bedekken om te voorkomen dat de verf te veel wordt gespoten. Muren maskeren is eigenlijk heel eenvoudig, met behulp van de 3M-handmasker die ik al noemde, uitgerust met schilderstape en 3M-maskeerfilm. De beste plastic lengte om voor muren te gebruiken is 99 inch, wat lang genoeg is om een ​​typische muur van 2,5 meter te bedekken. Deze plastic rollen worden verkocht op internet en in enkele grote bouwwinkels.

Spray schilderij muren alleen
Als u alleen muren spuit, moet u langs de hoeken van het plafond maskeren, zodat overspray van de muurverf niet op het oppervlak blaast. Dit is een beetje uitdagender, omdat je het plafond ondersteboven moet maskeren, maar alles wat je hiervoor nodig hebt, is 30 cm maskeerpapier met een masker.

Papier is een stuk gemakkelijker om ondersteboven aan het plafond te werken. Alleen het hoekgedeelte van de plafonds hoeft te worden afgedekt, niet het hele plafond.

Spray zowel de muren als het plafond schilderen
Spuit de muren voor het plafond. Laat de muurverf volledig drogen, bedek de muren met tape en plastic en spuit het plafond in. Muren maskeren is een stuk eenvoudiger dan een plafond ondersteboven maskeren, als je het plafond vóór de muren zou spuiten.

Wat is de beste tape voor spuitverf binnenshuis?
De schilderstape die u kiest, is erg belangrijk. De beste schilderstape om ramen met plastic te bedekken, is blauwe tape. Als je vloeren bedekt onder een basisplaat die je aan het spuiten bent, is groene Frog-tape geweldig. Yellow Frog-tape is uitstekend geschikt voor het aanbrengen van tape op een kwetsbaar oppervlak (duur behang) of een recent geverfd oppervlak dat mogelijk nog niet volledig is uitgehard.

tips-voor-spuitverf-muren-en-plafonds
Binnen een airless spuittoestel gebruiken
Nadat het maskeren is voltooid, bent u klaar om te beginnen met spuiten, maar zorg er eerst voor dat u de juiste maat tip gebruikt om de klus sneller te klaren. Ik raad het gebruik van een Graco-spuittoestel aan, of u er nu een huurt of koopt. Ik heb ze tijdens mijn schildercarrière gebruikt en ze zijn uitstekend. Met Graco-spuittips en tipbeschermers zijn de RAC 5 (zwart) en RAC X (blauw) de twee beschikbare opties.

De RAC X (blauw) tips en bewakers kosten meer geld, maar gaan naar mijn ervaring langer mee. Een andere reden waarom ik de blauwe RAC X-beschermers graag gebruik, is dat ik de groene FFLP-spuittips (fijne afwerking, lage druk) ermee kan gebruiken . U kunt ze niet gebruiken met de RAC 5-tipbeschermer.

Airless spuittip dimensionering voor muren en plafonds
De meeste spuittips voor airless spuittoestellen, ongeacht het merk, bevatten een driecijferig nummer. Om de spuitbreedte van een spuittip te bepalen, vermenigvuldigt u eenvoudig het eerste cijfer met twee. Een 517-spuittip produceert bijvoorbeeld een 10-inch spuitwaaier. Het tweede en derde cijfer verwijzen naar de opening van de tip. Hoe groter de opening, hoe meer vernevelde verf eruit zal komen.

Een goede tipmaat om te gebruiken voor het spuiten van muren en plafonds met latexverf is 517. De 10-inch ventilator die deze tip produceert, dekt snel grote oppervlakken af ​​zonder teveel verf op de gipsplaat te gooien.

Gebruik een verlengstuk voor het spuitpistool
Het gebruik van een spuitpistoolverlenging, vooral voor plafonds, komt echt goed van pas. Deze worden op uw spuitpistool geschroefd om het gemakkelijker te maken om het plafond te bereiken. Dit vermindert ook veel overspuiten omdat er van dichtbij meer verf op het plafond wordt gespoten dan in de lucht. Deze verminderen ook de vermoeidheid bij het spuiten van muren omdat u minder hoeft te bukken.

Wanden achteruit rollen tijdens het spuiten
De eerste laag verf moet worden opgerold terwijl u het oppervlak spuit, vooral wanneer u over een enigszins ruwe afwerking zoals platte verf op een plafond spuit. Door de eerste laag te rollen, wordt de verf in de kleine poriën geduwd en wordt de bestaande coating gestructureerd.

De tweede laag hoeft niet te worden opgerold als de eerste laag is gespoten en gelijkmatig is opgerold, maar soms laat het niet rollen van de tweede laag een ruwe textuur achter op muren doordat overspray zich op het oppervlak nestelt tijdens het spuiten. Plafonds zijn meestal prima als ze maar één keer worden opgerold voor de eerste laag.