latex spuiter

Acrylverf spuiten is een mentaliteit
Je moet gaan spuiten met je geest en je portemonnee open. Weet wat je nodig hebt en welke extra’s je wilt, voordat je de knoop doorhakt. Zorg ervoor dat spuiten is wat u wilt doen en dienovereenkomstig budgeteert. Het kopen van de machine is slechts het begin van de kosten. In feite levert spuiten u geen geld op, of waarschijnlijker, het kost u geld, zonder alle extra’s.

Mogelijk hebt u voor HVLP extra naalden en tips (vloeistofsets) nodig

en je zal extra tips voor airless nodig.

Geen van deze spullen is goedkoop, dus controleer voordat je koopt wat er nog meer nodig is.

Ook als u wanden airless wilt spuiten met 12 ”ventilatoren of buitenmetselwerk, zorg er dan voor dat de machine dit aankan. De goedkoopste modellen zullen dat meestal niet.

Extra’s zijn onder meer maskeermachines, tapes, films, plastic zeilen, verlengpalen (voor plafonds, enz.), Smeermiddelen. Deze worden niet bij de eerste aankoop geleverd. En freebies met machines, in feite zijn freebies binnen de spuitindustrie over het algemeen zeldzaam.

Als je je afvraagt ​​hoe ik zoveel weet over niet voorbereid zijn, dan is dat omdat ik geen van de bovenstaande adviezen heb overgenomen. Ik ben een van de velen die een beetje in shock zijn geraakt toen ik voor het eerst kwam spuiten.

HVLP-sproeiers
U zult veel artikelen en advertenties zien waarin de deugden van spuitverf worden geprezen. U ziet HVLP-spuitmachines (hoogvolume lage druk) vanaf £ 95. Deze producten hebben absoluut geen nut voor een professionele schilder, sterker nog, ze hebben waarschijnlijk helemaal geen nut voor iemand.

HVLP-machines hebben stroom nodig om verf te spuiten
Hoe meer vermogen het apparaat heeft, hoe duurder het zal zijn. Het vermogen komt van een turbine die is ingedeeld in ‘fasen’. Deze trappen beginnen bij 2-traps (het laagste vermogen) tot 5-traps (momenteel de hoogst mogelijke output). Ze werken als omgekeerde stofzuigers en zetten lucht om in stroom. Meer kracht wordt gecreëerd door meer fasen. U kunt ingebouwde compressoren toevoegen aan de turbines met grotere trappen om het vermogen verder te vergroten.

Beste HVLP voor het spuiten van acrylverf
Om acryl (of latex zoals geadverteerd op Amerikaanse sites) te spuiten, hebt u een turbine van minimaal 4 trappen nodig. In werkelijkheid zou je beter zijn met een 5-fase. Verfverdunning is vrijwel altijd vereist, zelfs met 5 stage-eenheden.

De meeste goedkope units zijn units met 2 of 3 trappen. Met dit soort laag vermogen zult u moeite hebben om iets te spuiten dat niet de consistentie van water is. Met andere woorden, acrylverf zal zo dun zijn dat ze onbruikbaar is. De duurdere modellen van deze lager aangedreven units (Graco / Apollo / Capspray) zijn ontworpen voor dunne oliën en kleurstoffen, die weinig of geen viscositeit hebben.

Een HVLP-spuitpistool opstellen
Het opzetten van een HVLP-pistool is een gedoe en u heeft geduld nodig. Maar als u het verkeerd doet, kunt u de partij opnieuw spuiten of, erger nog, de partij schuren en opnieuw spuiten.

De verf zit meestal in een kopje onder het pistool. De lucht wordt afzonderlijk naar zowel de onder druk staande pot als het pistool geleid. Wanneer je de trekker overhaalt, wordt de verf naar het pistool geduwd waar het de lucht ontmoet die naar het pistool gaat. Deze kun je regelen om de verf in kleine deeltjes te vernevelen en te laten spuiten.

Een 4-traps turbine zal dikkere verf spuiten , maar je kunt het product nooit rechtstreeks uit het blik gebruiken met een HVLP-pistool. Om meer stroperig materiaal te spuiten, moet u ook de lucht verhogen, waardoor er meer overspray ontstaat.

Overspray is het terugveren van een deel van de verf van het oppervlak. Het is uw grootste probleem, vooral in bewoonde huizen. Bovendien, hoe meer lucht in het mengsel, des te groter het probleem. Verdun de verf dus goed en stel het pistool correct in.

Hoe acrylverf te verdunnen om op te spuiten Verdun de verf met water en Floetrol tot het punt waar, als je de roerstok optilt, de verf onmiddellijk in zichzelf verdwijnt. Of anders gezegd, als je de stok ronddraait, zie je de wervelingen niet op de verf liggen.

Ik heb het hier over Graco, maar niets kleiner dan naald nr. 4 is echt groot genoeg voor acrylverf. Af en toe heb je een # 5 nodig.

Te veel spuitnevel kan en zal overal komen. Gebruik dropdoeken en vermijd het bedekken van tapijten en meubels met een zeer fijne talkpoederachtige stof in de kleur die u spuit. Bedek alles methodisch met lakens of plastic.

Vallen en opstaan
Omdat de lucht en het materiaal door de gebruiker moeten worden geregeld, is het een proces van vallen en opstaan. De instellingen die u vandaag maakt, hoeven niet per se dezelfde instellingen te zijn die u morgen nodig heeft, zelfs niet voor dezelfde verf. Er zijn te veel variabelen, van vochtigheid tot koud tot verfconsistentie. Dus zorg voor de juiste verdunning, water- en verfconditioner is het beste en zorg voor de juiste instellingen voordat u met de klus begint.

Zoals ik al zei, kunnen deze units moeilijk te installeren zijn voor de beginner. Verwacht geen diepgaande hulp van de spuithandleiding van een Amerikaanse fabrikant over het daadwerkelijke spuiten. Aangenomen wordt dat u weet hoe u het moet doen .

Techniek voor spuiten met HVLP
Leer niet om op een betaalde baan te spuiten. Koop een oude deur of probeer iets dat niet al te veel onderzocht zal worden.

Spuit geen lichte, snelle lagen , dit geeft je een ruwe vlekkerige afwerking omdat de verf te snel droogt. In sommige gevallen kan het drogen voordat het zelfs maar het oppervlak raakt.

Breng een volledig natte laag aan door het pistool langzaam en methodisch over het oppervlak te bewegen. Het draait allemaal om oefenen, verwacht niet dat je het op een rechte manier kunt doen.

Kosten van goede HVLP
Om een ​​HVLP-eenheid verf volgens welke standaard dan ook te laten spuiten, moet u minimaal £ 1000 uitgeven. Maar als u op zoek bent naar consistente hoogwaardige afwerkingen, heeft u een 5-traps unit nodig met de optie van een ingebouwde compressor. Deze opstelling kost je ongeveer £ 2200.

Ik weet dat sommige mensen die dit lezen zullen zeggen: ‘Ik heb een drietraps turbine en hij spuit prima’. Dat is oké als je tevreden bent met de afwerking. Als u dit echter naast een Graco TurboForce 9.5 plus-compressor zou gebruiken, zou u een duidelijk verschil zien in zowel prestaties als afwerkingskwaliteit.

HVLP-snelheid en -regeling
HVLP is traag, maar niet zo traag als een kwast en roller. Maar als je enige ervaring hebt gehad met een airless pomp, zul je een beetje teleurgesteld zijn over HVLP, in termen van prestaties.

HVLP heeft echter meer controle dan airless , en het is niet zo eenvoudig om in de problemen te komen.

Te volgen: acrylverf spuiten met airless