Behang verwijderen of schilderen?

Je hebt net je eerste huis gekocht en je vindt er alles aan, van de veranda aan de voorkant tot de patio aan de achterkant. Alles, behalve dat behang in de eetkamer. Dus nu sta je in de eetkamer en vraag je je af: kun je over behang schilderen? Het goede nieuws is, ja dat kan.

WALLPAPER-DIENSTEN

Is schilderen over behang de juiste oplossing voor u?
Stel uzelf een paar vragen voordat u wat verf over het papier gooit.

Bent u van plan om een ​​tijdje in huis te blijven? Als dit het geval is, is het de moeite waard om het behang te verwijderen voordat u gaat schilderen. Maar dat heeft zijn eigen problemen, waaronder het onthullen van oude spijkergaten, aangetaste gipsplaat of pleisterwerk, en het potentieel dat de behanglaag waar je naar staart misschien maar een van de vele is.

Strippen is tijdrovend en u kunt per ongeluk in de muren gutsen, vooral als het papier oud en eigenwijs is. Als je al hebt geprobeerd het papier te verwijderen en het komt er niet gemakkelijk uit, loop dan niet het risico de muren te beschadigen.

Als de kamer die u schildert klein is, zoals een badkamer of een thuiskantoor, is de tijd en moeite die u besteedt aan het strippen van het papier misschien niet de moeite waard.

In deze gevallen is schilderen een goede optie.

Je hebt eerst wat uitrusting nodig
Als u over behang schildert, moet u met sterke chemicaliën werken, dus bescherm uw ogen, huid en haar voordat u begint. Dit heb je nodig:

Kleding en schoenen die zoveel mogelijk huid bedekken
Wegwerphandschoenen (rubber of vinyl werken goed)
Een hoed
Oogbescherming (als u een bril draagt, neem dan een bril die er overheen past)
Als u allergieën of astma heeft, of als u zich zorgen maakt over de gezondheid van de longen in het algemeen, investeer dan in een goedkoop ademhalingsmasker. Open minimaal zoveel mogelijk ramen voor dwarsventilatie.

Kunt u over behang schilderen zonder primer?
Oud behang kleefde aan de muur met een chemische verbinding die bekend staat als lijmen. Dit hielp gipswanden te beschermen tegen vocht. Maar als u op maat schildert, kan het door uw verf heen vlekken als u het niet verzegelt. Dus voordat je gaat schilderen, heb je een op olie gebaseerde of op schellak gebaseerde primer nodig.

Op olie gebaseerde primers hebben meer tijd nodig om te drogen dan andere verven, en ze geven stinkende, ongezonde chemicaliën af. Maar ze zijn geweldig in het verbergen van behangpatronen en het bedekken van lijm of vlekken. Zorg ervoor dat uw primer op oliebasis werkt met latexverf op waterbasis.

Een andere optie is een primer op basis van schellak, die niet zo stinkt en in 15-30 minuten droogt. U kunt latex over deze primer gebruiken.

Houd terpentine bij de hand om eventuele gemorste vloeistoffen en uw borstels op te ruimen wanneer u een primer op oliebasis gebruikt. Gebruik gedenatureerde alcohol voor producten op basis van schellak.

Bereid de kamer voor
Maak je muren schoonmet een vochtige doek om vuil en stof te verwijderen. Maak de doek niet te nat; je wilt het papier niet verzadigen. Plak vervolgens de bekleding en rond de vloeren en verplaats of bedek het meubilair

Zodra de muren schoon zijn, repareert u afbladderende gebieden of blootliggende naden door het papier voorzichtig af te snijden met een bladmes en verfprimer over de plek om het af te dichten. Nadat je het papier hebt verzegeld, laat je het drogen, poets je gaten of deuken in de muur en schuur je de muren met schuurpapier met korrel 150-180 om het oppervlak egaal te maken. Veeg vervolgens de muren nog een keer af met een vochtige doek om nieuw stof te verwijderen.

Tijd om te primen
Zodra je beschermd bent en de muren schoon en glad zijn, breng je de primer aan. Overbelast de borstel niet; begin in plaats daarvan met minder en bouw dan op. Als de primer droog is, controleert u op ruwe plekken en repareert u deze met een spackling-compound dat een mengsel is van spackle en primer (op die manier hoeft u de muren niet opnieuw te prikken). Als u goede producten gebruikt en u neemt de tijd, dan zou één laag primer voldoende moeten zijn.

Verf over je achtergrond
Zodra de primer droog is, ben je klaar om over je behang heen te schilderen, net zoals je elke andere muur zou schilderen.

Kortom, kun je over behang schilderen? Ja, als u eerst een paar eenvoudige regels volgt voor het voorbereiden en primen, zal uw project zeker slagen.

Bent u op zoek naar een interieurschilder bij u in de buurt? Probeer onze diensten voor het plaatsen en verwijderen van behang. Wij kunnen u helpen uw huis te transformeren met een nieuwe verflaag of wat behang!