Algemene vragen

Kunnen jullie ook de plafonds afwerken met stuc?

Jazeker kunnen we dit. We werken samen met een stukadoor; het spuiten van impregneer en de latex verzorgen wij zelf. Zo heeft u deze werkzaamheden mooi samengevoegd. 

Is het mogelijk om de bruine of groene platen op de zolder af te werken met renovlies behang?

Wanneer er op de zolderplaten renovlies behang wordt aangebracht is er een kans op vorming op de scheuren erg groot. Daarom kiezen we ervoor om de gaatjes te plamuren en de bruine of groene zolderplaten te spuiten met latex..

Wat is het verschil tussen renovlies en glasvlies?

Renovlies behang is een algemene naam voor gladde vliezen die gesaust worden. Renovlies behang is er in verschillende soorten er is renovlies behang op papierbasis en glasvlies basis. In beide zitten glasvezels verwerkt.

Wat is jullie werkgebied?

Ons werkgebied is heel Nederland, alles is te bespreken met ons..

Wat betekent behangklaar?

Een term uit de bouw is behangklaar, hier heeft u vast wel eens van gehoord. Behangklaar betekent niet dat de wanden direct klaar zijn om renovlies behang te plakken, de wanden dienen minimaal eerst geschuurd te worden als vorens er renovlies behang geplakt kan worden… Omdat we meer dan 15 jaar ervaring hebben met verschillende bouwers weten we precies wat we kunnen verwachten. Bij het opstellen van de offerte of prijsopgaaf houden we daar rekening mee, echter we zijn geen stucadoors.. Als wanden bijvoorbeeld niet waterpas staan, of er zitten grote bulten in zitten kunnen we dat er niet uit schuren/halen met renovlies behang. U kunt het beste bij de voorschouw van de woning goed met de hand voelen of alle wanden netjes glad zijn. Renovlies behang vormt zich naar de ondergrond, dus hoe netter de ondergrond is, hoe netter het eindresultaat. Verwacht geen wonderen van renovlies behang.

Wij twijfelen tussen renovlies en stuken

Vergeleken met stucwerk is ons materiaal krimpvrij en scheur overbruggend. Als u renovlies behang aanbrengt kunnen we niet de garantie geven dat u geen scheuren zult krijgen en of zal zien, wel zult u zeker weten scheuren krijgen als u uw nieuwbouwwoning laat stucen..

Kunnen wanden in een badkamer of WC ook met renovlies behang afgewerkt worden?

Jazeker kan dit, alleen niet vlakbij de douche waar het eventueel nat kan worden. Houdt er rekening mee dat als u zelf een badkamer laat plaatsen dat de wanden dan niet geschikt zijn om renovlies behang overheen te plakken. Dit is wel belangrijk voor een mooi eindresultaat. 

Waarom hanteren jullie een meterprijs voor renovlies?

Om het voor klanten helder te houden rekenen hanteren wij een vaste vierkanten meter prijs. Soms rekenen we bij veel schuine delen een klein percentage snijverlies, want anders gooien we meer renovlies weg dan we zullen aanbrengen, u kunt begrijpen dat dit niet rendabel is voor ons.

Waarom werken jullie pas vanaf 50m2?

Omdat wij een vast vierkanten meter prijs hanteren, is 50m2 voor ons te weinig om wat te verdienen. De prijs die we dan per vierkanten meter moeten hanteren is erg hoog.

Sausen jullie 1 of 2 keer?

Bij lichte kleuren kunnen we de wanden met onze goede latex in 1 laag afwerken, de wanden zijn dan 100% gedekt, het gaat dan om de ral-kleuren 9010, 9016 en wit (geen toevoegingen of ook wel ziekenhuis wit genoemd) Bij accent en donkere kleuren dienen wij twee keer te sausen ivm het dekken van de latex. Dit is ook de reden waarom u hiervoor extra moet betalen.

Hoe lang is de offerte geldig?

2 maanden, mits er geen vaste datum is afgesproken en al vast staat.

Als in onze wijk meerdere nieuwbouwwoningen tegelijk met renovlies behang willen, krijgen we dan korting?

Voor meerdere nieuwbouwwoningen, waar herhaling in de indelingen van de woningen zit kunnen we via www.schildersbedrijfmjf.nl een goede aanbieding geven. 

Kunnen we elke kleur laten aanbrengen op de wanden?  

Wij kunnen alle mogelijke kleuren laten mengen. Houdt er aub wel rekening mee dat middel en donkere kleuren een stuk duurder zijn in aanschaf.

Kunnen wij onze eigen verf aanleveren?

Nee helaas kan dat niet. Wij werken met SPS Multimat vanwege de goede eigenschappen van de verf schrobklasse 1, snelle droogtijd zodat tweede laag snel kan en de fijne verwerking en perfecte volle dekking). 

Zijn verschillende kleuren inbegrepen bij de totaalprijs van de eerste offerte die wij krijgen?

In eerste instantie geven we een prijs op voor alles in één kleur namelijk ral-kleur 9010, 9016 en wit, tenzij u anders aangeeft in de offerte aanvraag. In de offerte geven we prijzen voor de ral-kleuren 9010, 9016 en wit.. Accent en donkere kleuren kosten in aanschaf duurder en het aanbrengen kost een stuk meer tijd ivm het extra afplakwerk en meerdere keren sausen ect

Is het mogelijk dat we aangekocht behang van jullie aanbrengen?

We kunnen eerst samen bekijken of wij uw behang voor u kunnen plakken, dit is afhankelijk van de kwaliteit van uw gekozen behang. Voordat wij uw behang aanbrengen zullen wij eerst een kale laag renovlies behang aanbrengen, dit geeft altijd een mooier eindresultaat. Let er wel op dat u altijd minimaal 10% extra behang besteld. Het behang dat u besteld dient goed afwasbaar te zijn. Na het aanbrengen van patroonbehang zie je vaak nog een beetje de naadjes. Vaak is het zo dat hoe drukker een behangetje is des te minder zal je de naadjes zien. Ook is het belangrijk dat het behang goed afwasbaar is, zodat er eventueel lijmresten netjes en schoon weg gehaald kunnen worden. Mocht u nog lijmresten zien rond de naden, dan kunnen wij hier echt niks aan doen. Dit heeft met de kwaliteit van het behang te maken. Het aanleveren van goede kwaliteit behang is uw verantwoording.

Kunnen wij een koof/ombouw of ombouw van een keuken of gashaard ook afwerken met renovlies behang?

Zeker vraag naar de mogelijkheden hiervoor.