Airless vs lucht ondersteund verf spuiten van lak en latex

Als het gaat om een ​​hogere productiebehoefte, zijn air-assist airless en airless verfspuiten twee van de meest voorkomende opties die worden overwogen. Beide opties hebben een aantal nadelen en voordelen waarmee u rekening moet houden voordat u een aankoopbeslissing neemt. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van elk type spuittoestel, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke de juiste is voor uw spuittoepassing.

Airless verf spuiten

Voordelen
Airless verfspuiten zoals deze van Graco of Titan zijn in staat om over elke coating te spuiten die u nodig heeft, met uitzondering van coatings met een zeer korte potlife. Ze gebruiken hogere drukken dan lucht ondersteunde airless verfspuiten en breken hierdoor zeer zware coatings zoals zink en mastiek af. Daarentegen gebruiken air-assist airless verfspuittoestellen lagere drukken samen met lucht om te zorgen voor een breuk van de coating die mogelijk moet worden gespoten. Omdat ze een lagere druk gebruiken, zal de air-assist airless verfspuit vaak niet werken met zeer zware coatings. Bovendien worden airless verfspuiten vaak aangeboden in configuraties met een hogere gallon per minuut dan de meeste airless airless spuittoestellen. Dit betekent dat als u grote vloeistofsproeiers voor meerdere schilders moet kunnen ondersteunen, een airless doorgaans effectiever is in het leveren van het juiste vloeistofvolume.

Nadelen

Hoewel airless verfspuiten veel voordelen hebben, zijn er ook bepaalde nadelen. Een bijzonder nadeel van een airless verfspuit is dat je meestal niet de kwaliteit van de afwerking kunt bereiken die je kunt bereiken met een air-assist airless verfspuit. Dit komt doordat een lucht ondersteunde airless verfspuit vloeistofdruk gebruikt en lucht die in de vloeistofstroom wordt ingebracht om coatings te vernevelen, terwijl een airless verfspuit alleen vloeistofdruk gebruikt om coatings te vernevelen. Het eindresultaat is een betere afwerking bij gebruik van een air-assist airless verfspuit.

Een ander nadeel van airless verfspuiten is de efficiëntie waarmee ze het productoppervlak coaten. De efficiëntie waarmee spuitapparatuur coating op een product aanbrengt, wordt overdrachtsefficiëntie genoemd en overdrachtsefficiëntie bepaalt de hoeveelheid verf die u mogelijk verspilt bij het spuiten van een product.

In vergelijking met air-assist airless airless verfspuiten, hebben airless verfspuiten een aanzienlijk lagere overdrachtsefficiëntie. Wanneer u een airless verfspuit gebruikt, bereikt u doorgaans ongeveer 35% tot 40% overdrachtsefficiëntie, terwijl luchtondersteunde airless verfspuiten vaak tot 65% overdrachtsefficiëntie opleveren. Praktisch gezien betekent dit dat de air-assist airless verfspuit voor een bepaald project ongeveer de helft minder verf gebruikt dan de airless verfspuit.

Luchtondersteunde airless verf spuiten

Voordelen
Air Assist airless verfspuiten hebben ook een aantal voordelen die belangrijk zijn om te overwegen om beter te kunnen bepalen of een air assist airless of airless spuittoestel beter is voor uw toepassing. Een van de grootste voordelen van een airless verfspuittoestel is de mogelijkheid om coatings fijner te vernevelen. Door hulplucht aan de vloeistofstroom toe te voegen, bereikt u een fijnere break-up en afwerking dan u gewoonlijk zult doen met een airless verfspuit. Dit kan vooral handig zijn wanneer u een combinatie van productie en een hoogwaardige afwerking nodig heeft. Naast een fijnere kwaliteit verspillen air-assist airless verfspuiten minder verf. Dit zal uiteindelijk in staat zijn om uw kosten laag te houden doordat u niet zoveel verf hoeft te kopen voor een bepaald project.

Nadelen van air-assist airless verfspuiten
Hoewel airless verfspuiten met luchtondersteuning veel voordelen hebben, hebben ze ook nadelen. Zoals eerder vermeld, komen air-assist airless verfspuiten meestal niet in pompen met een hoge verhouding. Dit kan beperkingen creëren in hun vermogen om op de juiste wijze zware coatings en coatings met een hoge viscositeit te spuiten. Bovendien hebben air-assist airless verfspuittoestellen een luchtslang nodig die een extra lijn kan creëren om mee te werken tijdens het spuiten. Daarentegen hebben airless verfspuiten maar één lijn die naar het airless spuitpistool komt.

Een ander nadeel van air-assist airless verfspuiten is dat het spuitpistool dat ze gebruiken doorgaans duurder is dan een airless. Het verschil in kosten van het spuitpistool is voornamelijk te wijten aan het gebruik van verstuivingslucht, waarvoor aanvullende fabricage- en ontwerpoverwegingen nodig zijn.

VEEL VOORKOMENDE TOEPASSINGEN VOOR AIRLESS EN AIR ASSIST AIRLESS VERFSPUITEN

Airless verfspuittoepassing
Airless verfspuiten zijn een van de meest voorkomende opties voor de meeste algemene aannemingswerkzaamheden, waaronder het schilderen van nieuwe woningbouw, het schilderen van bruggen en het schilderen van andere grote buitenconstructies

Veelvoorkomende Air Assist Airless-toepassingen
Industrieel schilderen waarbij de kwaliteit van de afwerking hoog in het vaandel staat, houtbewerking waarbij u een groter oppervlak spuit en een afwerking wilt behouden die lijkt op wat u krijgt met een spuitpistool, en bij grotere schilderprojecten zoals zwaar materieel waar u wilt produceren maar ook een kwaliteitsafwerking.

LAATSTE GEDACHTEN
Het kopen van een airless of air-assist airless verfspuittoestel is een aanzienlijke investering. Om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt, is het belangrijk om bij het spuiten rekening te houden met uw doelen. Als je meer hulp nodig hebt, laat het ons weten en krijg je enkele opties.