Airless verf spuiten plafonds en wanden

U weet dat we de hele dag kunnen praten over verfspuiten . In plaats van een aannemer in te huren, moedigen we mensen zelfs aan om het juiste soort spuitmachine te kopen voor grotere projecten.

Betekent dit dat we al een duidelijke winnaar hebben uitgeroepen in het debat over verfspuiten versus rollen?

Niet helemaal.

Zie je, terwijl verfspuiten geweldig zijn voor het afwerken van kasten en meubels, maar ook voor muren, plafonds en bekleding, weten we dat er gevallen zijn waarin ze gewoon niet de beste keuze zijn.

Om te beginnen is er het veiligheidsprobleem. Bij airless sproeiers moet u bijvoorbeeld oppassen dat geen enkel deel van uw lichaam te dicht bij de punt komt. Extreem hoge druk kan goed zijn om de klus in minuten in plaats van uren te klaren, maar het kan ook een reis naar de eerste hulp betekenen.

Als u niet al te ervaren bent in het omgaan met airless verfspuiten en u merkt dat u onder de huid met verf wordt geïnjecteerd, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen. Zelfs met een blessure die er niet al te slecht uitziet, wilt u deze toch laten controleren, aangezien de meeste coatingmaterialen gevaarlijke gifstoffen bevatten.

gemaskerde man spuiten garagedeur wit
En dan is er het probleem van overspray .

Als je het niet weet, verbruiken verfspuiten veel verf. In vergelijking met borstelen of rollen, gebruikt verfspuiten twee of drie keer zoveel verf. Een deel van de extra verf komt in de slangleiding terecht, terwijl het meeste als overspray terechtkomt.

Er zijn echter uitzonderingen, zoals HVLP- spuitpistolen (high volume low pressure), waarbij meer lucht en minder druk gelijk staat aan meer verf die het oppervlak bereikt dat u aan het schilderen bent. HVLP-spuitpistolen zijn ook vriendelijker voor het milieu (hoge overdrachtsefficiëntie), betaalbaar en kunnen een laatste blanke lak geven die niet hoeft te worden gepolijst.

Aan de andere kant zijn verfspuiten niet te verslaan als het om snelheid gaat. Wat een roller uren kost om te voltooien, kan een verfspuit in minuten doen. Verfspuiten kunnen ook op die moeilijk bereikbare plaatsen komen en een gladde afwerking geven zonder die lelijke rolsporen.

Verfspuittips
Nu u de voor- en nadelen van verfspuiten kent, volgen hier enkele tips om uw verfspuittechniek te perfectioneren.

Oefening baart kunst. Als dit je eerste keer is, test dan niet aan je muur. Oefen op een karton en als je het onder de knie hebt, ga dan naar het oppervlak dat je nodig hebt om te schilderen.
Controleer de temperatuur. Als het te warm is, zal de verf te snel drogen. Als het te koud is, kan je pistool verstopt raken en omdat het langer duurt voordat de verf droog is, kan het vuil en insecten gaan aantrekken.
Zoek naar haken en ogen. Dat geldt ook voor voorwerpen die de slang van de spuit in de weg kunnen zitten. U wilt ook het gebied vrijmaken van alles waardoor u zou kunnen struikelen.
Wees beschermend. Zijn er plekken waar je geen verf op wilt krijgen? Dek ze af of dek ze af.
Vermijd klompen. Roer en zeef je verf. Sla deze stap niet over voor een soepele verfspuitervaring.
Beweging is je vriend. Houd je wapen in beweging om een ​​gelijkmatige jas te krijgen. Een statische hand staat gelijk aan druppelen, druppelen, druppelen.
Meet de afstand. Te dichtbij en je brengt meer verf aan dan nodig is. Je wilt ongeveer 25 tot 30 centimeter verwijderd zijn van het oppervlak dat je aan het schilderen bent.
Ga licht. Als je hardhandig bent, belast je het oppervlak met verf. Lichte jassen drogen gelijkmatig en bladderen niet af.
Minimaliseer opbouw. Gebruik een doek om de tipbeschermers schoon te vegen om verfophoping te voorkomen.
Wees voorbereid op retouches. Dat betekent dat je een roller of kwast stand-by moet houden als je een plekje hebt gemist.
Hoe zit het met verfrollers?
Zijn verfrollers de zekere winnaar in het debat over verfspuiten versus rollers?

Welnu, vanuit ons perspectief is het debat aan het opwarmen. Het is te vroeg om een ​​overwinnaar uit te roepen. En hier is waarom.

Voor grote, vlakke oppervlakken zoals muren, vloeren en plafonds zijn rollers altijd een goed idee. Maar ze zijn tijdrovend om te gebruiken. Als je een gladde afwerking wilt, moet je de borstel met een penseel achterover poetsen of kortere nap-rollers gebruiken. Hoe dan ook, het woord ‘snel’ is niet iets dat je zou associëren met rollers.

Een ander punt tegen rollers in dit debat over verfspuiten versus rollers: lelijke strepen. Je moet voorzichtig zijn en de ‘V-letter’-schildertechniek gebruiken, zodat je grote oppervlakken in de kortst mogelijke tijd gelijkmatig kunt bedekken.

Toch kun je rollers niet zomaar negeren, vooral als het gaat om binnenschilderwerk. U hoeft niet bijzonder bekwaam te zijn om een ​​roller te gebruiken. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je de verfstroom gemakkelijk regelen.

verfroller
Tips voor het schilderen van rollen
Het zal niet eerlijk zijn tegenover degenen op Team Paint Rollers als we het debat tussen verfspuiten en rollers laten eindigen zonder een paar tips te delen om het schilderen met roller snel en gemakkelijk te maken.

En dus zonder verder oponthoud, hier zijn enkele van onze beproefde tips voor rolschilderen.

Vochtigheid is de essentie van een goede verfbeurt. U wilt verf aanbrengen op verf die nog nat is om overlappingen te voorkomen.
Investeer in hoogwaardige apparatuur. Merk op dat we niet duur zeiden. U kunt een betaalbare rollerset krijgen die uitstekend werk levert als u weet waar u moet zoeken.
Rollenbak of emmer? Dat is gemakkelijk. Als je kleine gebieden schildert, ga dan voor een rollerbak, of gebruik een emmer voor grote gebieden die meer dan een liter verf nodig hebben.
Verwijder overtollige verf voor het wassen. U kunt hiervoor een plamuurmes of een schraapgereedschap gebruiken. U kunt uw roller daarna wassen met warm water en afwasmiddel.
Houd het koel. Als je de klus niet kunt afmaken, zet je roller dan in de koelkast. Zorg ervoor dat je het in een plastic zak wikkelt.
Verbrand de fuzzies. Gebruik een aansteker om losse vezels te verwijderen of bedek uw rolhoes met plakband en pel deze vervolgens af. Dit zal het afstoten helpen verminderen.
Maak schoon terwijl u bezig bent. Als je knobbeltjes ziet, verwijder ze dan met een natte doek. U kunt klonters ook voorkomen door uw verf van tevoren te zeven.
Klein is goed. We weten dat u veel gebieden wilt bestrijken om tijd te besparen, maar het is beter om twee tot drie vierkante meter per keer te werken. Laad je roller met meer verf zodra je roller droog begint te worden.
The Verdict: Paint Sprayers vs Rollers
De waarheid is dat het moeilijk is om een ​​duidelijke winnaar te noemen in het debat over verfspuiten versus rollen, omdat ze elk hun eigen voor- en nadelen hebben.

En hoewel we niet kunnen ontkennen dat we een voorliefde hebben voor verfspuitmachines, of ze nu handheld , HVLP of airless zijn, weten we dat ze niet de vriendelijkste optie zijn voor beginners.

Rollers bieden daarentegen meer controle, maar kunnen ons niet tevredenstellen als het op snelheid aankomt. Zoals Sweet Brown het stelt: “Daar heeft niemand tijd voor!”

Dus waar laat je je achter?

U hoeft geen solide Team Paint Sprayer of Team Roller te zijn. Dit verfspuiten vs rollers ding hoeft voor jou niet van toepassing te zijn. U kunt degene gebruiken die u het prettigst vindt, of u kunt beide gebruiken.

Als u nog steeds in de war bent, kunt u deze vragenlijst raadplegen.

Schilder je grote oppervlakken zoals muren en plafonds? Gebruik een roller.
Wat voor soort verf gebruik je? Gebruik een verfspuit als u verf op oliebasis en latex gebruikt.
Welke gaat lang mee? Een verfspuit.
Wat is de veiligere optie? Er is een kans op letsel met verfspuiten als deze niet correct worden gebruikt.
Hoe zit het met oppervlakken die niet vlak zijn? Gebruik een verfspuit.
Welke is goedkoper? Rollers natuurlijk.
Wat geeft mij die extra textuurlook? Sproeiers kunnen u verschillende soorten verfpatronen geven. Gebruik daarom een ​​verfspuit.
Oké, we weten dat we dit debat over verfspuiten versus rollen hebben opgebouwd en nu willen we weten wat je ervan vindt. Laat een reactie achter en vertel ons waarom je Team Paint Sprayer of Team Roller bent of dat je denkt dat er helemaal geen debat over verfspuiten versus rollers zou moeten zijn. We zouden graag van je horen.